Comunitat Valenciana

El PP plantejarà a la resta de grups la reprovació de Nomdedéu en Corts i Compromís creu que el tema ja està "tancat"

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
ENRIC NOMDEDÉU en una imatge d'arxiu
ENRIC NOMDEDÉU en una imatge d'arxiu
AYUNTAMIENTO
ENRIC NOMDEDÉU en una imatge d'arxiu

El grup popular en les Corts Valencianes plantejarà aquest dimecres als grups una proposició no de llei de tramitació immediata per a reprovar al secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, després del seu tuit en el qual comparava a la 'número 2' del PPCV, Eva Ortiz, amb "un mico amb una ballesta" i Compromís ha afirmat que amb les seues disculpes dóna el tema per "tancat".

La portaveu del PP i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha comparegut en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus en les Corts al costat de les portaveus adjuntes Eva Ortiz i María José Català, i ha indicat que els 'populars' han comès errors, però també han "aguantat de tot" i ho ha fet "estoicament, tractant de no perdre el somriure o el degut respecte a l'adversari polític" i "si hi ha hagut sobreactuació s'ha demanat perdó".

No obstant açò, ha afirmat que el PPCV "no va a tolerar el de Nomdedéu" i ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, la seua destitució en el ple del Consell aquest mateix divendres pels seus comentaris "tan greus i reiteratius". "Hi ha moments en la vida en què un polític ha de decidir", li ha recordat.

A més, Bonig ha assenyalat que "si és greu" l'actitud del secretari autonòmic, "pitjor és el de la vicepresidenta", Mónica Oltra, qui "ha fet bandera de la feminitat i la igualtat" i que "ha utilitzat tantes vegades les expressions del PP per a exigir sense pietat responsabilitats polítiques". "Hui ella ha d'assumir-les", ha dit.

Segons ha dit, en el PP estan "molt decebuts" amb el fet que Oltra "en lloc de reconéixer l'error, insistisca en la seua defensa, ella precisament ella, que ha fet batalla política de tot" i a qui el PP va recolzar quan va patir un escarni. Ha recordat també que abans del seu tuit sobre Eva Ortiz, Nomdedéu ja va dir a Català que "el seu defecte és ser" i va publicar tuits polèmics sobre l'expresident Eduardo Zaplana.

Per tot açò, ha anunciat que presentaran aquesta proposició no de llei de tramitació immediata amb l'objectiu que la firmen tots els grups i puga ser debatuda en el ple d'aquesta mateixa setmana i poder reprovar a Nomdedéu. "S'han acabat les bromes", ha dit, per a mostrar la seua esperança en què els grups la firmen.

Bonig ha agraït el suport rebut per part de PSPV, Podem i Ciutadans i ha assenyalat que cap membre de Compromís s'ha posat en contacte amb ella. No obstant açò, Eva Ortiz ha explicat que en privat el síndic de la coalició, Fran Ferri, li ha demanat disculpes en nom del grup i del propi Nomdedéu.

COMPROMÍS DÓNA L'ASSUMPTE PER RESOLT

Ferri ha destacat en la roda de premsa que el secretari autonòmic ja s'ha disculpat "per una metàfora molt mal utilitzada" i ell ha fet també el propi en nom del grup i, per açò, considera que el tema "ha acabat". Així, ha avançat que no firmaran la iniciativa dels 'populars' perquè aquesta qüestió "acaba amb les disculpes".

Ha incidit que la metàfora és "desafortunada" però "les expressions són expressions i s'usen en el dia a dia". Per açò, considera també "desmesurats" els atacs a Oltra per la seua reacció davant el tuit. La diputada Mònica Àlvaro ha afegit que en ocasions "també se li busquen els tres peus al gat".

Ferri ha assenyalat, en relació a l'ús de les xarxes socials per part dels càrrecs públics, que "forma part de la personalitat de cadascun" i ell, per exemple, és "mesurat" i cal tindre en compte que "quan estàs en un càrrec el que dius en les xarxes té més impacte".

També ha assenyalat que no considera que el tuit siga masclista, i ha demanat prudència a l'hora de "banalitzar el masclisme" perquè "a vegades va en contra del que es pretén, que és acabar amb el masclisme".

EL PSPV INSISTEIX QUE ÉS "UN DISBARAT"

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha incidit que li va paréixer "un disbarat, totalment inadequat" el tuit i ha demanat disculpes per açò, al mateix temps que ha incidit que "els dits els carrega el diable". "Haurien de prohibir-nos als quals estem ací estar en Twitter", ha ironitzat.

No obstant açò, i malgrat l'expressió "desafortunada", ha avançat que no creu que el seu grup ferm tampoc la iniciativa del PP perquè aquest tema no mereix un debat d'hores en el Parlament.

CS HO VEU "INADMISSIBLE" I PODEM DEMANA QUE SE CENTRE EN EL SEU TREBALL

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha admès que és un comentari "verdaderament desafortunat" i considera que Nomdedéu hauria de "centrar-se més a acabar amb l'economia submergida i millorar les dades d'ocupació" que a "aconseguir seguidors en Twitter d'una forma bastant desafortunada".

Finalment, la síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha recalcat que Nomdedéu "és reincident i ja incurable", al mateix temps que ha assenyalat que "no fa falta ser grosser per a expressar les idees". Al seu juí, la Comunitat Valenciana "no mereix un secretari autonòmic com ell, més conegut pels seus insults i polèmiques" i ha advertit Compromís que "s'equivoca defenent els indefensable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento