Comunitat Valenciana

Fuset explica que es va accedir al fet que els promotors instal·laren graderies al no suposar cost a l'Ajuntament

  • El consistori va accedir perquè "no suposava cap cost a l'ajuntament ni procediment administratiu especial".
  • Segons publica El Mundo, els empresaris han declarat davant el jutjat que la decisió fou de l'edil.
  • Fuset mostra diversos documents en els quals consta que l'empresa demanava autorització per a la instal·lació.
Pere Fuset en imatge d'arxiu
Pere Fuset en imatge d'arxiu
Europa Press
Pere Fuset en imatge d'arxiu

El regidor de Cultura Festiva en l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat aquest dimarts que la instal·lació de graderies per als concerts de Vivers de 2017, en la instal·lació dels quals va morir un operari, va ser una petició dels promotors a la qual el consistori va accedir perquè "no suposava cap cost a l'ajuntament ni procediment administratiu, igual que accedeix al fet que s'instal·len barres".

Fuset, en roda de premsa per a presentar l'espectacle pirotècnic especial per al 24 de febrer, s'ha referit així a la informació publicada aquest dimarts per El Mundo que assegura que els empresaris que han declarat en la causa que segueix el jutjat d'Instrucció número 18 de València sobre els motius de l'accident mortal, van atribuir a l'edil la decisió de muntar aquestes graderies pese que no estaven en el plec de condicions.

Sobre aquest tema, ha afirmat que aquestes afirmacions són "falses", com pot demostrar per la documentació existent, i les ha atribuït a l'estratègia de defensa del promotor. Fuset ha explicat que el contracte "històric", que "no costa ni un duro a les arques municipals", és que els promotors porten els grups als concerts de Vivers a canvi que ells exploten una sèrie de condicions, com quedar-se amb els beneficis íntegres de les entrades.

En eixe sentit, ha explicat que l'Ajuntament posa la instal·lació de l'escenari i l'equip de so i els promotors van plantejar eixes mesures com "una sèrie de millores per a poder explotar l'espectacle" ja que al·legaven que instal·lant graderies podien cobrar diferents preus i es tractava d'"una ferramenta útil" en la negociació de patrocini.

Documentació

Posteriorment, ha ensenyat una documentació de Julio Martí, en representació de les promotores, datada el 20 de juny de 2017 i acusada per l'Ajuntament, en les quals demanava autorització per a la instal·lació de dos graderies i de gespa artificial.

Així mateix, un altre document datat el 2 de juliol, després de l'accident, aquest promotor exposa que les empreses citades "es fan responsables del muntatge i desmuntatge de les graderies i de la gespa instal·lada" així com els accidents que es pogueren derivar de l'ús de les mateixes sempre que no es produïsquen pel correcte ús" d'elles.

"Açò es produeix en diferents converses i són ells els que sol·liciten que l'Ajuntament estudie aquesta mesura, que després formalitzen per escrit davant la Regidoria", ha assenyalat. "El contracte no és de l'Ajuntament, ni les va instal·lar ni era responsable del seu ús sinó que va accedir a la petició dels promotors perquè no suposava cap cost a l'ajuntament ni suposava cap procés administratiu especial", igual que s'accedeix al fet que s'instal·len barres.

Fuset ha assenyalat que tots els contractes se sotmeten a l'assessoria jurídica i segueixen les recomanacions que els formulen. "Els tècnics de Cultura Festiva firmen els contractes com estipulen els tècnics de l'Ajuntament després de passar tots els filtres", ha recalcat.

Queixa per la no instal·lació

De fet, ha assenyalat que va ser una petició en 2017 i "ho torna ser en 2018", però quan la decisió de l'Ajuntament és no tornar a instal·lar eixes graderies, els promotors han presentat "un escrit de queixa explicant els motius pels quals consideren imprescindibles" la seua instal·lació igual que en 2017.

Fuset ha admés que en aquesta decisió han influït "els problemes de l'any passat". "Si no ofereixen garanties, no és convenient", ha assenyalat. Per tot açò, ha emmarcat les declaracions del promotor, que s'ha "desdit" de les seues paraules, a "la seua estratègia de defensa" i li preguntat que si té documents que "acrediten que és així perquè és fals" i ell sí compta amb escrits.

No obstant açò, ha apuntat que no ha tingut temps de pensar a interposar una querella contra aquest promotor que, ha recordat, va ser el que "va firmar la petició, la responsabilitat sobre la mateixa i és el que més es va queixar perquè enguany no se'n van a instal·lar les graderies".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento