Costa afirma que "a priori no hi ha possibilitat de modificar" l'acord d'horaris comercials, que comença diumenge
Costa afirma que "a priori no hi ha possibilitat de modificar" l'acord d'horaris comercials, que comença diumenge EUROPA PRESS

Costa, després de participar en la presentació dels resultats de l''Enquesta d'hàbits de consum 2017', ha recordat sobre aquest tema que aquest dilluns s'ha publicat en el Diari Oficial De la Generalitat Valenciana (DOGV) la modificació de la llei de comerç de la Comunitat Valenciana, que inclou l'acord sobre horaris comercials aconseguit al desembre en l'Observatori de Comerç. D'aquesta manera, aquest diumenge 25 de febrer entrarà ja en vigor i les tendes romandran tancades.

En eixe sentit, ha assenyalat, davant l'anunci de recurs d'alguns centres comercials, que el Consell haurà de valorar els escrits de comunicació prèvia i les al·legacions que puguen presentar. No obstant açò, considera que "en principi no tenen recorregut" i "a priori no hi ha possibilitat que es modifique un pacte que ha costat tant d'aconseguir en el qual ha participat de forma molt majoritària el sector, des de les patronals i a organitzacions sindicals".

Per açò, ha apuntat que si hi ha problemes puntuals "s'estudiarà què al·leguen i si escau s'haurà de tornar a traslladar a la Mesa de Comerç" perquè "el propi Observatori preveu la possibilitat que a València i a Alacant es puga haver-hi modificacions d'eixe pacte sempre que s'aconseguisca el mateix nivell de consens".

De fet, ha recordat que en el propi pacte està "la possibilitat que es pot seguir parlant" però "evidentment que el que ha entrat en vigor es mantindrà fins que s'establisquen altres mecanismes".

Consulta aquí más noticias de València.