Condemnen un home per posar una denúncia falsa per a recuperar els 4.000€ que es va gastar en un prostíbul en 15 hores
Condemnen un home per posar una denúncia falsa per a recuperar els 4.000€ que es va gastar en un prostíbul en 15 hores EUROPA PRESS

Així consta en una sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el jutge condemna l'home per un delicte de denúncia falsa.

Els fets es remunten al 4 de desembre de 2015 a València, quan l'home es va presentar en la comissaria de Policia i va manifestar que "persones desconegudes" li havien induït a consumir alguna droga. Va afirmar que havia perdut la noció del temps a partir de les 2.30 hores del dia 3 fins a les 18 hores.

Va indicar en la seua denúncia que recordava que estava prenent una copa en la Plaça del Tossal i que va recobrar la memòria sobre les 18 hores quan es va veure caminant de retorn al seu hotel, situat en el carrer Ricardo Micó, on en arribar li van comunicar que els seus amics i familiars l'estaven buscant. Posteriorment va comprovar que li havien extret sense el seu permís uns 3.900 euros, segons va dir als agents.

La Policia es va adonar que la denúncia no s'ajustava a la realitat, ja que l'home, pel seu propi peu, a soles i sense coacció alguna, sobre les 3.34 hores del dia 3 va accedir a un local de companyia i va realitzar extraccions de diners en un caixer situat en el lloc. Es va entrevistar amb les xiques i finalment va eixir de l'establiment sobre les 18.15 hores. Entenien que havia formulat la denúncia per a justificar davant els seus propparents la seua "desaparició" durant tantes hores.

L'home va defendre en el juí que només va denunciar per a saber el que havia passat, i que així "ho va aconseguir". També va advertir que al no recordar el que havia ocorregut en 15 hores, es va fer una anàlisi i va donar positiu en cocaïna, quan ell mai havia pres aquesta droga.

Es va reconéixer en les imatges gravades en el local d'alternació, encara que no recordava haver estat allí, ni realitzar les extraccions de diners que segons les imatges va fer. Va reiterar que no ho recordava encara que sí que es va reconéixer en les imatges.

El jutge, davant els fets i la prova practicada, estima que l'home va interposar una denúncia falsa per motius personals: "L'acusat va mentir conscientment en interposar la denúncia" després d'adonar-se que la seua dona havia denunciat la seua desaparició a Burgos el 3 de desembre.

Consulta aquí más noticias de València.