L'AVL dedicarà un vocabulari a la Muixeranga
L'AVL dedicarà un vocabulari a la Muixeranga AVL

Així ho ha anunciat el president de la institució normativa, Ramon Ferrer, coincidint amb la visita a l'AVL del president de la recentment constituïda Federació Coordinadora de Muixerangues del País Valencià, Enric Sorribes. L'entitat agrupa a 21 colles començant per la més antiga i amb major tradició, la Muixeranga d'Algemesí, ha informat l'AVL en un comunicat.

Les referències més antigues de les torres humanes daten del segle XVI, amb documentació precisa de les diverses formes d'aquestes construccions, els seus desplaçaments i la seua presència en les festes de pobles i ciutats de dins i fora del territori valencià, segons el vicepresident de la federació i membre de la Muixeranga d'Algemesí, Salvador Cortés.

La iniciativa de l'AVL ha sigut ben rebuda pels responsables d'aquesta federació, que aspira a consolidar un moviment que en els últims anys ha vist nàixer una bona part de les formacions que integren la nova coordinadora, han indicat les mateixes fonts.

Sorribes ha destacat que de la mà de l'Acadèmia recuperaran "la rica i valuosa terminologia forjada al llarg dels segles". El projecte de Vocabulari de la Muixeranga es donarà a conéixer en el transcurs de les Jornades Culturals de la Muixeranga que enguany se celebraran del 23 al 25 de febrer a Carlet.

Consulta aquí más noticias de València.