Comunitat Valenciana

El PP estudia portar als tribunals la llei de plurilingüisme del Govern valencià

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat que estan estudiant, al costat d'associacions, accions legals contra la nova llei de plurilingüisme aprovada dimecres passat en les Corts Valencianes. La líder dels 'populars' valencians ha qualificat la norma d'"atac sense precedents a la llibertat" i una "imposició lingüística" i ha asseverat: "Ho portarem als tribunals perquè entenem que aquesta llei és inconstitucional".
Isabel Bonig al costat d'altres representants del PP a Castelló
Isabel Bonig al costat d'altres representants del PP a Castelló
PPCV
Isabel Bonig al costat d'altres representants del PP a Castelló

Bonig s'ha pronunciat així aquest divendres a Castelló, on ha assistit a la reunió del consell de direcció del PPCS. Ha anunciat que "el partit està a l'espera d'un informe jurídic" però ha assegurat que utilitzarà "totes les ferramentes legals per a paralitzar aquesta llei del xantatge lingüístic on no es té en compte la llibertat dels pares".

Al seu parer, "el que es va perpetrar el dimecres en Les Corts va ser un atac sense precedents a la llibertat, a la llibertat dels pares, als quals no es permet triar el tipus d'educació dels seus fills i la llengua vehicular".

A més, ha culpat a l'actual Consell de "fer del valencià un motiu d'enfrontament quan sempre ha sigut una raó d'unió", ha dit.

Bonig ha agregat que l'Executiu autonòmic "vol traslladar la imposició lingüística catalana a la Comunitat Valenciana amb una fi clara d'adoctrinament i de seguir el full de ruta del nacionalisme" i ha afegit que "l'únic responsable és Ximo Puig, que ha desoït sistemàticament totes les vegades que el PPCV li ha estès la mà".

En aquesta línia, la presidenta 'popular' també ha fet referència a la iniciativa presentada ahir per la diputada Ferrer San-Segundo per a demanar que el valencià no siga requisit per a accedir a la funció pública. "Ha de ser un requisit de concurs de mèrit, mai excloent", ha dit.

"Estem a favor que l'administració tinga funcionaris suficients que parlen valencià, però no es pot convertir la llengua en un mecanisme per a excloure. No volem que amb la funció pública passe el mateix que amb l'educació", ha argumentat.

La presidenta del PPCV ha demanat a Puig que "se centre en els problemes dels valencians". "Si ell és incapaç ho farem nosaltres presentant projectes com el de la Llei d'autònoms", ha indicat Bonig.

"UN CAOS"

Així mateix, ha afirmat que Puig és "qui ha permès i consentit que l'educació valenciana siga hui un caos, i el PPCV va a seguir avant denunciant-ho".

En aquest sentit, Bonig ha assenyalat que, "segons l'últim baròmetre, els problemes són l'atur, i Puig no ha fet res perquè l'execució és baixíssima; i la sanitat, que s'ha convertit en un àrea complicada; i l'educació.

"La reforma de la Constitució de la qual tant parla Puig o el canvi de nom de ciutats no li interessa a ningú", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento