Comunitat Valenciana

El Foro por el Derecho a Elegir Lengua Vehicular demana una reunió "urgent" amb Puig pel plurilingüisme

  • El Foro por el Derecho a Elegir Lengua Vehicular ha demanat una reunió "urgent" amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, davant l'aprovació en les Corts Valencianes de la llei de plurilingüisme de la Comunitat Valenciana.

En un comunicat, el Foro -integrat per la Confederación Católica Nacional de Padres de Familia y padres de Alumnos (Concapa CV), Covapa (pares i mares de la pública) y l'Associació Idiomas y Educación- s'ha al·legat que existeix un "rebuig social" i per açò han urgit Puig a mantindre una trobada. Busquen "plantejar" i "defendre" els seus "drets", ja que han afirmat que no han trobat resposta en la Conselleria d'Educació.

Des del Foro adverteixen que "prendre mesures precipitades i sense el consens dels pares i mares provocaran una nova fractura social", doncs consideren que ja existeix "malestar, preocupació i desconcert en les famílies" davant una llei que busca la implementar el valencià "sense donar llibertat perquè els alumnes trien la seua llengua materna i opten per la línia vehicular en castellà o en valencià".

Els integrants del Foro han rellançat una campanya de recollida de firmes en una xarxa social, i han agregat: "Farem el que faça falta per a frenar aquesta dictadura lingüística". Davant açò, han indicat que contemplen "convocar concentracions o una manifestació per a fer arribar al Consell el clam d'una part important de la comunitat educativa a la qual se li està donant l'esquena i que només demana que es respecte la seua llibertat d'elecció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento