Comunitat Valenciana

Oltra diu que les denúncies del PP es basen en "dades falses"

  • "No hi ha per on agafar-ho, volen agitar-ho tot, creu el lladre que tots són de la seua condició", ha assegurat.
  • Per a la vicepresidenta, "aquest és el govern més honest que hi ha hagut ací des que tenim autogovern".
  • En Polítiques Inclusives, diu que els contractes menors s'han utilitzat per a continuar donant un servei "essencial".
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell
TWITTER MÓNICA OLTRA
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que la denúncia del PP relacionada amb un presumpte fraccionament de contractes en les conselleries d'Educació i Transparència -encara no els ha sigut traslladada la que afecta Igualtat- està "basada en dades falses" i es confonen "objectes de contracte" i "no sumen bé" els conceptes. "No hi ha per on agafar-ho, volen agitar-ho tot, creu el lladre que tots són de la seua condició", ha assegurat.

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada sobre aquestes denúncies i si el Consell defén la correcció de les seues actuacions. "Sí, el Consell del Botànic ho ha fet tot de manera correcta i, sobretot, de manera honesta, aquest és el govern més honest que hi ha hagut ací des que tenim autogovern, més controlat i més transparent".

Ha criticat que el PP vullga "a la desesperada" alimentar la imatge que "tot està brut, tot és fosc" quan va ser eixe partit "el que va instal·lar la corrupció generalitzada en totes les institucions on va governar". Ara, ha lamentat, "intenta, com la tinta del calamar, fer pensar a la ciutadania que no és un problema del PP, sinó de la societat" i "tapar la seua pròpia corrupció".

En aquest punt, ha subratllat que "no és el mateix que et denuncie el PP, el partit dels corruptes, que hi haja una investigació de la Fiscalia basada en investigacions policials i escoltes" i que "nou empresaris hagen reconegut que finançaven en negre al PP".

"No hi ha res que amagar"

A més, ha posat en relleu que la documentació que els 'populars' han posat a la disposició de Fiscalia és "la que li ha donat aquest Consell, perquè no hi ha res que amagar", i les actuacions compten amb el suport d'Intervenció.

Oltra ha indicat que en el cas de la denúncia que es refereix als contractes i els enriquiments injusts en Educació i Transparència el text "està ple d'errors" i hi ha errors en les sumes. Està "plagada de falsedats, quan no d'errors" i en el Consell estan "molt tranquils" perquè "tot s'ha fet correctament".

La vicepresidenta ha incidit que la denúncia de fraccionament de contractes es realitza "sobre una base falsa" perquè "s'atribueixen objectes iguals al que no és igual", per exemple la Primavera Educativa i l'arbre de les llengües (en Educació), no sap si "intencionadament o no" i hi ha casos en què "lleven o posen IVA" a les quantitats, i alguns dels contractes als quals es refereix són de 363 o 800 euros. "Euros, no milions", ha remarcat.

Així, no sap si tot açò s'ha fet "conscient o inconscientment", i en el primer cas denotaria "mala fe", mentre en el segon ha recomanat als 'populars' que siguen "més rigorosos o canviar la calculadora perquè es veu que no els funciona".

Protegir els serveis essencials

Per la seua banda, pel que fa a la denúncia que afecta la seua conselleria -de la qual no coneix la lletra xicoteta- ha assenyalat que els contractes menors s'han utilitzat per a continuar donant un servei "essencial", per exemple en les residències de majors.

Ha explicat Oltra que mentre s'espera el resultat d'una contractació major "no pots deixar de netejar" aquests centres i ha contraposat aquesta acció a dir "vaig a fraccionar i no faig la contractació per a donar-li-ho al meu amiguet".

"No hi ha trampa ni cartó"

"No hi ha ni trampa ni cartó, és demencial", ha reiterat la responsable d'Igualtat, que ha defés també l'ús de l'enriquiment injust en aquesta àrea després que una sentència declarara il·legal "el sistema de Blasco i Cotino" per a "omplir les residències dels amiguets". "No és el mateix per molt que ací intenten fer veure que és el mateix", ha subratllat.

Oltra ha prosseguit explicant que "de la nit al dia hi ha 2.158 persones majors en residències i s'han quedat sense cobertura legal de contracte" i mentre s'elabora la contractació major cal seguir donant el servei evitant que "pagaren els plats trencats de la il·legalitat" les persones en residències. "Què havia de fer, tirar a persones majors al carrer?", ha preguntat, per a assenyalar que, per contra, se'ls manté en la residència i es paga la factura cada mes.

"No anem a combatre una injustícia amb una altra més gran de deixar eixes persones en el carrer, eixa no era una opció", ha indicat, per a criticar que siguen ara els que "van fer el disbarat" els qui advertisquen d'aquestes actuacions. "Si vostés ho hagueren fet bé no hauríem de fer-ho", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento