Comunitat Valenciana

La Generalitat enceta un programa per a fomentar el ciclisme entre els escolars

  • La iniciativa promourà l’ús de la bicicleta “com a model de mobilitat sostenible”.
  • Es desenvoluparà mitjançant unitats didàctiques amb sessions teòric-pràctiques.
Imagen de recurso de ciclismo
Imagen de recurso de ciclismo
THINKSTOCK
Imagen de recurso de ciclismo

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport va a posar en marxa el programa 'Aula Ciclista', que té com a finalitat "fomentar la pràctica de l'activitat física i el coneixement i divulgació del ciclisme en l'àmbit escolar, així com l'ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible".

L'activitat, que comptarà amb una inversió de 200.000 euros i es realitzarà en les escoles i instituts valencians, va dirigida a alumnes que cursen cinqué o sisé curs d'Educació Primària i/o primer i segon d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Vicent Marzà ha manifestat que "'Aula Ciclista' uneix esport i educació igual que altres projectes com 'Pilota a l'Escola' i 'Esport a l'Escola'. En aquest sentit, el titular d'Educació i Esport ha recalcat que "és un programa excel·lent perquè, a més de divulgar entre l'alumnat el coneixement del ciclisme, fomentarà l'ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible, així com els avantatges per a la salut que té el desplaçament amb bici, l'estalvi econòmic que suposa i el respecte als altres usuaris".

L'activitat es desenvoluparà mitjançant unitats didàctiques amb sessions teòric-pràctiques, durant l'horari lectiu. Cada unitat didàctica constarà de dues sessions d'una hora de durada cadascuna. Una primera en la qual l'alumnat rebrà formació sobre vida saludable, seguretat vial, ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport. I una segona amb exercicis pràctics sobre l’ús de la bicicleta, recorrent un circuit urbà on l'alumnat s'enfrontarà a situacions quotidianes per a dominar la normativa vial i el maneig de la bici.

Convocatòria de subvencions 

Per a açò, la Conselleria convocarà, en els pròxims dies, unes subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre per al desenvolupament del programa amb un pressupost de 200.000 euros.

Les entitats beneficiàries seran les encarregades d'aportar les bicicletes per a l'alumnat així com el material necessari per al desenvolupament d'aquest programa de foment de l'esport.

Dels 200.000 euros d'aquestes subvencions, es destinaran 110.000 euros a personal tècnic i 30.000 euros a personal per a la coordinació, comunicació, seguiment i avaluació del programa, detallen.

Així mateix s'assignaran 50.000 euros per a material esportiu i, finalment, per a material didàctic, material d'oficina, pàgina web, multimèdia i altres despeses de gestió del programa, es destinaran 10.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento