Comunitat Valenciana

Soler creu que a l'estiu s'haurà completat el procés de subrogació del deute de Fira València

  • Serà possible una vegada es tanque l’acord amb els creditors.
  • El conseller i Ribó han revisat el procés iniciat per a reactivar el recinte.
Feria Valencia
Feria Valencia
J.L.PERALES/FGV
Feria Valencia

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat aquest dijous que el procés de subrogació del deute de Fira València "estarà llest aquest estiu", una vegada es tanque l'acord amb els creditors.

Així ho ha avançat Soler als mitjans de comunicació, després de mantenir aquest dijous una reunió de treball amb l'alcalde de València, Joan Ribó, en la qual s'ha revisat la labor que realitzada en el recinte i el calendari marcat de les pròximes actuacions.

De fet, fa unes setmanes les Corts van convalidar el decret pel qual la Generalitat assumeix el deute financer de 480,81 milions d'euros de Fira València i un altre pel qual es declaren les fires comercials oficials com a servei d'interés general autonòmic.

Aquests dos textos eren part de les obligacions que van adquirir les Conselleries d'Hisenda i Economia en el protocol d'intencions que Ajuntament de València, Generalitat i la pròpia institució firal valenciana van signar per a iniciar la reestructuració del recinte.

Gestió mixta

Soler ha destacat la solució aportada per l'actual Consell a la "situació de fallida" en què es trobava l'entitat, que ha sigut possible gràcies a l'acord "entre les quatre parts implicades -Conselleria d'Economia i d'Hisenda, Ajuntament i Fira València.

"Estem complint el calendari i volem que, al final, aqueix model de gestió mixta, on el soci tecnològic tindrà un paper crucial, ens permetrà competir en Primera Divisió en les fires internacionals i passar pàgina a una situació de mala gestió, que ha sigut nefasta per als interessos valencians", ha apuntat el conseller.

En aquest sentit, ha lamentat "l'herència enverinada" que van rebre des del punt de vista financer i jurídic. "Hem anat a poc a poc obrint camins i l'avió ja està en la pista per a començar a volar, i per açò ens hem de felicitar tots", ha assenyalat Soler.

"La fira torna a funcionar"

Per la seua banda, l'alcalde de València ha posat en valor la col·laboració entre administracions "responsables" que ha permés que "la Fira torna a funcionar, d'una manera dinàmica" perquè "ha recobrat el seu valor com a aparador de tota la producció valenciana".

"Quan arribarem al govern, era un mort de molts milions d'euros, amb una quantitat de problemes de tot tipus: laborals, econòmics, i en aquests moments podem dir, amb tranquil·litat, que estem posant en marxa una fira que ha de ser motor econòmic i també turístic i un aparador dels productes valencians", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento