Comunitat Valenciana

Bárcenas diu que en un sopar amb Camps, Acebes i Costa "va quedar clar" que el PPCV pagaria el congrés a Fira València

  • L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha explicat que la decisió de celebrar el Congrés del 2008 a Fira València, en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat a la presidència del Govern, es va prendre en un sopar a València en què van participar l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa, l'ex secretari general del PP Ángel Acebes i l'extresorer Álvaro la Puerta, i allà va quedar "clar" que seria el PPCV el que pagaria la trobada.
Luis Bárcenas compareix a les Corts Valencianes
Luis Bárcenas compareix a les Corts Valencianes
PSPV (TWITTER)
Luis Bárcenas compareix a les Corts Valencianes

Segons ha explicat a les Corts Valencianes en la comissió d'investigació sobre les institucions firals, en eixe sopar es van distribuir els gastos del Congrés i "va quedar clar que el pagament del lloguer de les instal·lacions i de la part del muntatge extern per a focs d'artifici ho assumia el PP de València" perquè va ser "una petició de València" que el Congrés es fera a la ciutat.

"Era un moment convuls internament dins del PP i jo crec que algun tipus d'influència devia tindre el joc dels suports i el cas és que el Congrés es fa a València", ha subratllat.

Així ho ha dit Bárcenas en una compareixença en la Comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana, en la qual ha explicat el retard en l'abonament per part del PP de la factura de 568.000 euros per la celebració en Fira València del Congrés Nacional del PP el 2008 en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat.

Ha explicat que en eixa trobada es va plantejar que l'empresa que ho organitzara fóra Orange Market, malgrat que el 2004 Gènova havia enviat una circular a les direccions regionals per a no treballar amb les societats de Francisco Correa. No obstant això, ha atribuït la decisió de treballar amb aquesta mercantil al fet que havia sigut creada per Álvaro Pérez, 'el Bigotes', per la qual cosa es desconeixia que Correa participara.

((Hi haurà ampliació))

Mostrar comentarios

Códigos Descuento