Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València cancel·la una mostra exculpatoria del funcionari de Diputació acomiadat per no anar a treballar

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de València ha cancel·lat una exposició la inauguració de la qual estava prevista aquesta vesprada en la sala de la Junta de Districte de Ciutat Vella després de conéixer que Carles Recio -el funcionari acomiadat el passat mes d'agost de la Diputació de València per suposadament cobrar durant deu anys com a cap de la Unitat d'Actuació Bibliogràfica sense anar a treballar- anava a utilitzar-la "per a llavar la seua imatge".

Per la seua banda, Carles Recio ha justificat aquesta exposició -titulada 'Amor a Valencia' i subtitulada 'Los trabajos del hombre que nunca trabajó'- en la seua voluntat d'explicar a la societat "d'una manera democràtica" l'activitat que ha realitzat durant els seus anys en la corporació provincial. Sobre la cancel·lació de l'activitat, ho ha qualificat de "censura" i ha remarcat que "quan et posen la mordassa en la boca" és una actitud "dictatorial".

Fonts municipals han explicat a Europa Press que Recio podria haver utilitzat una associació pantalla per a sol·licitar l'autorització de la mostra sense concretar que el motiu pel qual la feia era per a exculpar-se dels fets que se li atribueixen en la corporació provincial.

El consistori està buscant l'expedient per a saber exactament què va sol·licitar i com ho va fer. Ha lamentat que s'haja intentat utilitzar els recursos públics per a benefici propi. "En aquest cas l'objectiu era intentar llavar la seua imatge -de Recio- i no se'n va a desenvolupar la mostra aquesta vesprada".

Per la seua banda, Carles Recio ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que va ser una associació d'artistes de la qual forma part i que ha sol·licitat eixa mateixa sala en ocasions anteriors la que va demanar l'espai.

Ha incidit que l'exposició es titula 'Amor a València' perquè ell "ha treballat molt per València" i l'ha justificat perquè s'ha dit que no treballava, "un absurd que s'ha difós durant tant de temps" i que està en els tribunals, per la qual cosa "serà un jutge el que dirà si treballava o no". Però a més, ha continuat, "la societat em va demanar responsabilitats com a funcionari que ha cobrat de l'erari públic i he preparat una exposició perquè es vera què he fet sense insultar i sense nomenar a ningú".

La mostra, que qualifica de "retrospectiva", reunia un conjunt ampli d'obres, ja que la seua tasca en la Diputació "tenia relació amb totes les arts". Les peces reunides, segons ha detallat el diari Levante, ocupaven quatre pisos i 25 panells en els quals es podien veure

centenars de fotografies amb diferents personalitats i objectes diversos, com un bust del propi Recio.

Carles Recio ha defès, així mateix, que va dedicar "hores i hores" a la Diputació, i ha afegit: "Si hi ha alguna errada en la meua adscripció laboral és una responsabilitat" d'aquesta institució. En aquesta línia, ha asseverat que "existeix la presumpció d'innocència" que, al seu paréixer, no se li ha respectat, ja que ha sigut "arrossegat sense esperar una sentència".

"FALTA MOLT GREU"

Carles Recio va ser acomiadat el passat mes d'agost de la Diputació per "desistiment de funcions" i per haver comès una "falta molt greu", ja que presumptament va estar cobrant deu anys com a cap d'Unitat d'Actuació Bibliogràfica, adscrit al centre Arxiu-Biblioteca, sense treballar.

Aquesta mesura es va adoptar a partir de la resolució de l'expedient disciplinari a aquest funcionari de carrera incoat per la Diputació després de tindre coneixement que possiblement estava cobrant sense acudir al seu lloc de treball.

L'expedient disciplinari es va obrir després de conéixer-se a través d'una denúncia periodística el passat mes de gener la conducta del funcionari. L'objectiu d'aquest procés va ser aclarir les continuades absències de Carles Recio del seu lloc de treball, que es podien constituir faltes de caràcter greu i molt greu com arrepleguen els articles 141 i 142 de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento