Les Corts Valencianes aproven la llei de plurilingüisme
Les Corts Valencianes aproven la llei de plurilingüisme TWITTER VICENT MARZÀ

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat aquest dimecres amb el suport de PSPV, Compromís, Podem i els 'agermanats' i el rebuig del PP i Ciutadans la llei per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, que estableix amb caràcter general que el temps mínim impartit en valencià i en castellà ha de ser d'un 25 per cent en tots dos casos, i entre el 15 i el 25% en anglés.

Durant el tibant debat, el PSPV ha defés que l'objectiu és que els alumnes dominen aquestes tres llengües en igualtat d'oportunitats, mentre Podem ha argumentat que s'ha realitzat amb el criteri d'experts de les universitats valencianes i ha demanat "superar eixa etapa en la qual la llengua ha significat conflicte". Compromís ha admés que no és la llei que ells hagueren fet, però és una proposta "equilibrada i consensuada" que conjuga el marc legal amb l'opinió de la comunitat educativa.

El PP, per la seua banda, ha censurat que aquesta llei "margina el castellà, no s'ajusta a la llei" i ha advertit: "Açò és el 'procés' valencià i no tinguen cap dubte que anem a frenar-lo abans que siga massa tard". Ciutadans també s'ha mostrat molt crític amb aquesta proposta que, si bé "descafeïnada" respecte als decrets, "no busca un plurilingüisme efectiu, sinó adulterat cap a una ideologia nacionalista que poc té a veure amb el que desitgen les famílies".

Consulta aquí más noticias de València.