Puig afirma que la reestructuració del deute valencià és "un combat a mitjà termini" que es guanyarà perquè és "just"
Puig afirma que la reestructuració del deute valencià és "un combat a mitjà termini" que es guanyarà perquè és "just" GVA

Així ho ha manifestat Puig en declaracions als mitjans en la inauguració del XVII Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, on ha reconegut que el seu Executiu "sabia que seria difícil" aconseguir aquestes reivindicacions en matèria de finançament.

"Sabíem que seria difícil. Açò és un combat a mitjà i llarg termini, però ho anem a guanyar perquè és just", ha asseverat Puig.

El cap del Consell ha destacat que en la vesprada d'aquest dimecres se'n va a celebrar l'acte de reobertura de la seu de la Comunitat Valenciana a Madrid, alguna cosa que servirà per a "fer una tasca pedagògica en el conjunt d'Espanya, perquè s'entenga clarament que quan nosaltres estem demanant una reestructuració del deute o una compensació per l'infrafinançament no estem demanant cap privilegi sinó tot el contrari, volem acabar amb els privilegis", ha explicat.

En aquesta línia, ha considerat "molt bé" que "el conjunt de la Comunitat Valenciana estiga posicionada" perquè "que eixim bé del debat del finançament és fonamental per a aconseguir millor finançament per a les universitats, per a la sanitat pública, per a l'educació, per als serveis públics que han estat tantes vegades a la cua de tot, i sobretot per a incentivar el procés de transformació i transició econòmica".

L'assumpte del finançament, ha continuat el president, és "un compromís de tots els valencians i de tots els agents econòmics i socials" i s'ha mostrat "absolutament satisfet" amb "el compromís dels empresaris, igual que els sindicats".

Aquesta satisfacció es deu, segons ha subratllat, al fet que "des del primer moment han estat al costat del Govern (valencià) i de les institucions valencianes per a aconseguir que tinguem el finançament just i una situació dins d'Espanya que és la que ens pertany, la que ens correspon, amb igualtat entre ciutadans, que és el que ara no està passant".

En el marc d'aquest Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria, ha posat en relleu que les empreses valencianes "han fet un gran esforç en innovació i estan creixent en grandària moltes d'elles" i estan fent "un esforç per a aconseguir ampliar els llocs de treball".

Consulta aquí más noticias de València.