Comunitat Valenciana

Ortiz (PP) respon Oltra: "Si el que vol és intimidar no ho va a aconseguir, no faig un pas arrere mai"

  • La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha assegurat aquest dimarts que les paraules de la portaveu del Consell, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, afirmant que l'últim dels 'populars' que li va denunciar "està en la presó per lladre", sonen "a amenaça". "Si el que vol és intimidar al PP i a Eva Ortiz, li dic a la senyora Oltra que no ho va a aconseguir, anem a posar qualsevol cosa que entenguem que no està clara a disposició de la justícia", ha asseverat.
Eva Ortiz al costat de Jorge Bellver en les Corts
Eva Ortiz al costat de Jorge Bellver en les Corts
EUROPA PRESS
Eva Ortiz al costat de Jorge Bellver en les Corts

"Ho dic amb calma, no faig un pas arrere mai", ha reiterat Ortiz, que s'ha preguntat "qual és el problema" amb que el PPCV haja interposat una denúncia davant Fiscalia per suposat fraccionament de contractes i pagaments per la via de l'enriquiment injust que sumarien més de 43,7 milions d'euros. "Què passa, que només poden anar altres grups i no pot anar el PP?", ha qüestionat.

Després de la Junta de Portaveus en les Corts, la també portaveu adjunta del grup popular ha demanat "tranquil·litat" perquè si Oltra i el seu departament consideren que han fet les coses ben "no tindran perquè posar-se nerviosos". "Les nostres afirmacions són d'allò més tranquil·les, no tenim cap pressa", ha agregat.

Eva Ortiz ha insistit que Oltra podia haver "aclarit" en les seues entrevistes en televisió les qüestions que consten en la denúncia i ha lamentat que haja efectuat alguna afirmació "fora de lloc" que "no beneficia gens, i menys entre dones".

Ha mostrat, per exemple, un document de la Plataforma de Contractació del Sector Públic amb una contractació el plec de la qual es va publicar en 2016, el termini per a presentació d'ofertes va començar a l'abril de 2017 i "quasi a l'abril de 2018 segueix sense adjudicar-se".

Així, ha recordat que la documentació que han portat a Fiscalia versa sobre l'ús com a "norma de procedir" i "modus operandi" de l'enriquiment injust o retards d'un any en les adjudicacions, així com sobre "el fraccionament de contractes" recolzat per documentació i "expedients complets". Es refereix en tots dos casos a actuacions dutes a terme en 2016, encara que el PPCV no descarta ampliar-la si observa "coses que no estan clares" corresponents a l'exercici 2017.

"Algú creia que el PP no anava a denunciar alguna qüestió que no veia clara del Govern del Titànic?", ha preguntat, per a agregar que segurament hi havia qui creia que el PP "no anava a fer oposició". "Demanem molta documentació i estem revisant-la, pitjor seria que estiguérem fent avions de paper", ha agregat.

"EL QUE HAJA DE SER, SERÀ"

Segons ha incidit, l'objectiu és "que la justícia investigue i arribe fins al final, la qual cosa haja de ser, serà" i al PP li "és igual el que estiga a l'altre costat", ha precisat en ser preguntada sobre el fet que una de les empreses que s'haurien beneficiat d'eixes empreses té vinculació amb un regidor del PP d'Elx.

"No entrem en quines empreses es poden o no afavorir, sinó en el procediment", ha remarcat, per a recordar que "hi ha moltes empreses, algunes d'elles en l'Audiència Nacional". Ha explicat que no posen en dubte que s'estiguen prestant els serveis, però "el que no pot ser és que el modus operandi siga fraccionament de contractes i enriquiment injust".

En tot cas, ha incidit que no acusa a ningú "de res" i de la seua boca no eixirà "res que tinga a veure amb un insult o una acusació greu", encara que "hi ha gent que s'ha posat un poquet tensa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento