Comunitat Valenciana

El Sant Pius V renova l'acord per a seguir exhibint dos quadres de Goya de la Fundació Tarazona Blanch

  • Les dos obres es troben en aquest museu des de 1925 i formen part des de la seua col·lecció permanent.
  • Es tracta de dos olis de xicoteta grandària i de la sèrie de Goya dedicada als jocs de xiquets.
Girona, Morcillo i Casar al costat dels quadres de Goya
Girona, Morcillo i Casar al costat dels quadres de Goya
EUROPA PRESS
Girona, Morcillo i Casar al costat dels quadres de Goya

El Museu de Belles Arts de València ha renovat aquest dimarts amb la Universitat de València l'acord que li permet seguir custodiant i exhibint dos quadres de Francisco de Goya procedents de la col·lecció del professor Ignacio Tarazona Blanch. Les dos obres es troben en aquest museu des de 1925 i formen part des d'aquell moment de la seua col·lecció permanent.

Es tracta de dos olis de xicoteta grandària i de la sèrie de Goya dedicada als jocs de xiquets, 'El paso o el marro/La pídola' i 'El balancín', que daten de finals del segle XVIII. Ignacio Tarazona Blanch va encomanar a la seua dona, María de la Encarnación Marqués, que a la seua mort, en 1924, complira la seua voluntat d'entregar aquestes dos obres al Patronat de la Universitat de València de la Fundació Tarazona Blanch.

Després d'acceptar l'entrega, el patronat va depositar els quadres en el Museu de Belles arts de València, per a la seua conservació i per a complir així també la disposició testamentària del professor Ignacio Tarazona Blanch, que va ser catedràtic d'Astronomia de la Universitat de València.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; el rector de la Universitat de València i president de la Fundació Ignacio Tarazona Blanch, Esteban Morcillo, i el director del Museu de Belles Arts de València, José Ignacio Casar Pinazo, han presidit aquesta jornada la renovació de l'acord que permet al Sant Pius V custodiar i exposar els dos olis.

L'acord

Transcorreguts 92 anys des del primer, les parts implicades han considerat convenient renovar-lo i firmar per a açò un nou comodat per un termini de cinc anys que podrà ser prorrogat per terminis anuals de forma automàtica si cap d'elles expressa el contrari.

D'aquesta manera, 'El paso o el marro/La pídola' i 'El balancín' continuaran exhibint-se en la Sala Goya situada en la primera planta del Museu de Belles Arts de València, al costat d'altres obres d'aquest pintor i de deixebles seus. La cessió temporal d'aquests dos quadres a altres museus o exposicions necessitarà l'autorització de la Fundació Ignacio Tarazona Blanch, atés que és la propietària dels quadres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento