Comunitat Valenciana

Oltra sobre la reedició del pacte en el Consell: "Així com caiguen els daus en les eleccions, així repetiríem"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimarts que "clar que repetiria" el pacte de govern en la Generalitat Valenciana amb PSPV després dels comicis autonòmics i municipals de 2019: "Així com caiguen els daus en les eleccions, així repetiríem".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
REMITIDA
Mónica Oltra

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en una entrevista en Els Esmorzars de TVE, recollida per Europa Press, en la qual ha afirmat que el Consell és paritari, tant en gènere com en membres de PSPV i Compromís, i han treballat en el que va de legislatura "els afectes" entre els dos partits i "açò es nota".

Preguntada per com afronta l'horitzó electoral amb el PSPV, ha subratllat que ho fan "des de la lleialtat". "És important saber conviure en un govern i saber competir en unes eleccions des de la lleialtat, i eixa és la manera en la qual des del minut un ens conjurem" tant el president Ximo Puig, com ella mateixa, ha defès.

"Tenim una relació molt estreta i afectuosa", ha subratllat, i ha explicat que els governs de coalició són molt habituals en el nord d'Europa, que es competisca electoralment i posteriorment poder tornar a formar governs de coalició.

Al seu juí, en la política "hi ha massa partidisme" però en les campanyes electorals "no hi ha per què traure's els ulls". "Es pot reivindicar la gestió, que és molt bona, i fer una campanya lleial i amable i més amb el que tenim davant, el partit més corrupte d'Espanya", ha defès la vicepresidenta.

"CADA COSA AL SEU TEMPS"

Sobre les aliances electorals i Podem, ha considerat que és "prompte" per a parlar d'elles. "En la política també hi ha molt electoralisme", ha prosseguit, encara que creu que "cada cosa ha d'anar al seu temps".

"Nosaltres estem centrats a governar i a traure la Comunitat avant i millorar la vida de la gent", ha argumentat. En aquesta línia, ha assenyalat: "Quan arribe el moment de les eleccions, ens plantejarem el moment de competir electoralment".

Interpel·lada per la relació amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, Oltra ha manifestat que ella està "molt centrada" en temes de govern a la Comunitat Valenciana i ell en el Congrés, per la qual cosa es veuen poc. No obstant açò, ha asseverat que quan ho fan connecten "bé" perquè tenen "moltes propostes en comú", com el fet que "aquest país hauria de tindre un altre govern, no el de em fume un puro i deixe que els problemes es podrisquen en el calaix".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento