Comunitat Valenciana

Marzà: "Els auxiliars de conversa en anglés en centres públics han vingut per a quedar-se"

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha afirmat: "Els auxiliars de conversa en els col·legis públics de la Comunitat Valenciana han vingut per a quedar-se". "És una qüestió indispensable", ha postil·lat.

Marzà s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació en una visita al CEIP Censal de Castelló, un dels col·legis que ja disposa d'aquesta figura, acompanyat pel secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, així com el regidor d'Educació de Castelló, Enric Porcar.

El conseller s'ha referit a la incorporació de més de 300 auxiliars de conversa en els col·legis públics de l'autonomia amb la intenció que "els alumnes aprenguen de forma més efectiva l'anglés", ha dit. Marzà ha remarcat que "són més de 300 i en altres ocasions no eren ni 30" els auxiliars que s'han incorporat aquest curs escolar.

Al seu juí, "una aposta importantíssima de la Generalitat perquè els alumnes aprenguen anglés de forma més efectiva", ha manifestat el conseller, qui ha recordat que "és una aposta que se suma a la formació del professorat amb estada en l'estranger, que també han passat de 600 a més de 1.000 enguany".

En aquest sentit, Marzà ha asseverat que els auxiliars "han vingut per a quedar-se" ja que, segons ha explicat, "la voluntat és que acaben aquest curs i tornen el pròxim, ja que és una qüestió indispensable". Els auxiliars s'han incorporat en les escoles a la fi de gener, però segons ha anunciat el secretari autonòmic, Miquel Soler, "per al pròxim curs està previst que arriben a l'octubre".

Aquest és un programa del Ministeri d'Educació, però Marzà ha assegurat que "la Generalitat és qui paga i posa els recursos sobre la taula, perquè volem que arriben a tots els centres". En la mateixa línia ha recordat que "fins ara arribaven al voltant de 30 auxiliars per a tota la Comunitat Valenciana".

En les comarques de Castelló s'han establit ja al voltant de 80 auxiliars de conversa, 11 dels quals estan en centres de la localitat de Castelló de la Plana. En aquesta línia, Enric Porcar considera que "és una mesura òptima per a aconseguir l'aprenentatge en anglés que una persona que realment parla anglés habitualment estiga en contacte amb els xiquets".

Els participants en el programa d'auxiliars de conversa són estudiants d'últim curs de carrera o graduats recentment i natius en anglés. Romandran en les escoles fins a final de curs i, segons ha explicat la directora del CEIP Censal, "treballen conjuntament amb la professora d'anglés encara que se centra en la correcció de la pronunciació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento