Comunitat Valenciana

'Jornades de plats de cullera' proposa una tornada a la cuina tradicional

  • Participen 25 establiments hostalers de Requena, Utiel, Setaigües i Xera.
  • Oferiran les millors receptes de la zona del 16 de febrer al 4 de març.
  • Han preparat 25 menús basats en receptes tradicionals i plats de cullera.
JORNADAS DE LOS PLATOS DE CUCHARA
JORNADAS DE LOS PLATOS DE CUCHARA
FEHV
JORNADAS DE LOS PLATOS DE CUCHARA

Del 16 de febrer al 4 de març, 25 restaurants de Requena, Utiel, Setaigües i Xera oferiran propostes gastronòmiques típiques de la zona, amb una tornada a la cuina tradicional, en les 'Jornades dels plats de cullera'.

Olla de poble, ajoarriero, arròs de matança o embotit d'orsa són alguns dels plats presents en aquest esdeveniment organitzat per la Confederació d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) i la Agència Valenciana del Turisme.

El Restaurant Gambrinus de Setaigües ha sigut l'escenari de la presentació de les jornades, a la qual han assistit, Francesc Colomer, secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme; Manuel Espinar, president de Conhostur, i els alcaldes dels quatre municipis que participen en l'esdeveniment: Mario Sánchez (Requena), Fernando Benlliure (Utiel), Santiago Mas (Setaigües) i Alejandro Porter (Xera).

Durant 17 dies aquests 25 restaurants de Requena, Utiel, Setaigües i Xera proposaran als seus clients una tornada als orígens de la cuina tradicional de l'interior de la província de València. Per a açò, han preparat 25 menús basats en receptes tradicionals i plats de cullera d'aquests quatre municipis de les comarques d'Utiel-Requena i la Foia de Bunyol.

L'objectiu és potenciar l'oferta de restauració de l'interior de la província de València i reivindicar la importància de la gastronomia com a element dinamitzador del turisme i l'economia de la Comunitat Valenciana.

“Gran potencial túristic i gastronòmic”

Colomer ha destacat la importància d’"impulsar iniciatives que reivindiquen el gran potencial turístic i gastronòmic de les comarques d'interior de la Comunitat Valenciana" i ha assenyalat que des de la Agència Valenciana del Turisme estan treballant per a impulsar el turisme gastronòmic vinculat al territori, perquè volen "posar en valor la nostra cuina local, basada en la sostenibilitat, el paisatge i les tradicions".

"La gastronomia és un producte transversal que enriqueix tot el catàleg de productes turístics que ofereix al visitant la Comunitat Valenciana", ha dit, recordant que segons l'enquesta de la Xarxa Tourist Info la gastronomia destaca com a "factor determinant" en l'elecció de la destinació vacacional per al 29% dels turistes enquestats.

Les 'Jornades dels Plats de Cullera' formen part de les accions conjuntes de promoció gastronòmica que es van a desenvolupar durant tot l'any 2018 en el marc del conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Turisme i Conhostur.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento