Comunitat Valenciana

Un xiquet valencià demana per la comunió donatius a Mans Unides i arreplega 7.000€ per a una casa d'acolliment a l'Índia

  • Un xiquet de la localitat valenciana de La Pobla de Vallbona ha donat els regals de la seua primera comunió, un total de 7.000 euros, a un projecte de Mans Unides a l'Índia per a la millora d'una casa que acull actualment a 60 xiquetes d'entre 4 i 18 anys en la ciutat de Guwahati.
Monedes, euros, bitllets, diners
Monedes, euros, bitllets, diners
Europa Press
Monedes, euros, bitllets, diners

El propi xiquet, anomenat Rubén i de 9 anys, va escriure una carta als seus familiars i amics demanant-los aquesta col·laboració solidària com a invitació per al dia de la celebració de la seua primera comunió, ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

Amb l'ajuda de la seua mare va redactar la carta explicant per què no volia regals, sinó que preferia donatius per a la gent que necessita els diners per a viure: "Gràcies a Déu tinc tot el necessari, així és que he pensat que si volíeu fer-me un regal per aquest dia, podeu donar-li molt més fruit, fent una donació anònima per a un projecte de Mans Unides en el qual estic col·laborant", va afirmar.

Rubén va triar el projecte després d'acudir a la delegació de Mans Unides a València al costat de la seua mare, Amparo García, pertanyent a la parròquia Santíssima Trinitat i Sant Josep de la Pobla de Vallbona. "Ens van enviar fotos del projecte i vam poder veure a les xiquetes en la casa i això li va agradar molt a Rubén", assegura la seua mare.

Després, Amparo va enviar per WhatsApp a tots els convidats la carta manuscrita de Rubén i el tríptic de Mans Unides amb el projecte que havia triat, juntament amb totes les dades del dia i l'hora de la celebració i el posterior convit.

Precisament la família de Rubén li ha ensenyat que "costa molt esforç guanyar els diners i que cal utilitzar-ho correctament, ni balafiar-ho, ni tampoc acumular-ho", segons expressa.

"La meua mare, la meua germana i la seua família, i també el meu fill Rubén estan lligats a l'Obra de Sant Joan d'Àvila. De fet la idea de donar els regals de la seua Primera Comunió, Rubén la va prendre prestada d'alguns dels seus cosins que també ho van fer en el seu moment", explica la mare.

Igualment, els detalls que es van entregar als convidats com a record de la primera comunió de Rubén també van ser solidaris, ja que es van encarregar a 'Fet de Vidre', una empresa valenciana en la qual la totalitat dels seus treballadors són persones amb algun tipus de discapacitat.

Una vegada entregats els diners en la delegació de València de Mans Unides, l'entitat li va donar un rebut que Amparo va passar per WhatsApp a tots els convidats agraint la seua generositat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento