Comunitat Valenciana

La nova causa contra Camps investiga si el circuit de F1 es va fer a la carta

  • Se sospita que l'adjudicació va poder fer-se sense sotmetre's a tota la legalitat exigida.
  • També s'haurien detectat alteracions de dates en diversos documents intervinguts.
  • L'expresident diu que tenia "consciència d'haver fet una cosa extraordinària per a València".
Circuit de F1 de València
Circuit de F1 de València
HRT
Circuit de F1 de València

La nova causa judicial oberta contra l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps investiga, entre altres assumptes, si el disseny i la construcció del circuit de la Fórmula 1 a València es va fer a la carta i si, a més, es van alterar dates en diferents documents.

Aquest procediment va eixir a la llum pública la passada setmana, quan va transcendir que Camps estava citat a declarar en qualitat d'investigat en el Jutjat d'Instrucció número 17 de València.

Al costat d'ell també van haver d'acudir a la Ciutat de la Justícia en la mateixa condició l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i l'ex secretari autonòmic d'aquesta mateixa conselleria i el seu número dos, Victoriano Sánchez Barcaiztegui, a més d'altres enginyers i administradors de societats.

La causa, que roman baix secret de sumari i està oberta pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, tracta d'esbrinar si es van cometre irregularitats en la construcció del circuit de la F1 a València i estan baix sospita la llavors empresa pública autonòmica denominada Ens Gestor de la Xarxa de Transports i Ports de la Generalitat (GTP); a més de diverses enginyeries encarregades de dissenyar els traçats.

En concret, segons ha pogut saber Europa Press, se sospita que l'adjudicació a empreses de la construcció del circuit va poder fer-se a la carta, seleccionant-les sense sotmetre's a tota la legalitat exigida. També s'haurien detectat alteracions de dates en diversos documents intervinguts. El muntant del projecte va ascendir als 90 milions d'euros aproximadament.

Registre

Dins d'aquest procediment, que el porta Fiscalia Anticorrupció, es va practicar un registre en la vivenda de Flores (PP) i agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil es van portar el passat mes de maig diferent documentació de la Conselleria de Vivenda relacionada amb expedients adjudicats per l'anterior govern del PP per a la contractació d'obres de condicionament del Gran Premi.

En concret, la documentació requerida en eixe moment pels agents feia referència als expedients adjudicats per GTP -absorbida l'any 2013 per l'actual EIGE- per a la contractació de l'assistència tècnica i del suport a la direcció d'obra relatives a les obres executades per a la connexió de l'Albereda-Avinguda de França-Port i Condicionament de la Marina Real, dins dels treballs per a la realització del Gran Premi de Fórmula I.

En eixa actuació policial també es va reclamar informació sobre un viatge que van realitzar a Dubai i Bahrain l'exconseller Mario Flores i el que en eixe moment era secretari autonòmic d'eixe departament, Sánchez Barcaiztegui.

Sobre aquesta nova investigació, Camps va afirmar en declaracions als mitjans de comunicació després de comparéixer en el jutjat que tenia "tranquil·litat absoluta" i, a més, "consciència d'haver fet una cosa extraordinària per a València".

Es tracta d'un nou front judicial obert a l'expresident valencià, qui també està sent investigat en el Jutjat d'Instrucció número 2 que instrueix una causa presumptes irregularitats en l'organització del Gran Premi de F1. Encara no ha pogut declarar per aquest assumpte posat que el seu testimoni es va suspendre sine die al gener per uns problemes en la notificació d'uns correus electrònics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento