Es reprenen amb normalitat els treballs de retirada del pedestal de la Creu dels Caiguts a Callosa
Es reprenen amb normalitat els treballs de retirada del pedestal de la Creu dels Caiguts a Callosa ABOGADOS CRISITANOS

La continuació d'aquests treballs ha sigut possible després de l'autorització de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) al consistori a continuar amb la retirada de la Creu dels Caiguts de la façana de l'església de Sant Martí després d'haver ordenat en un primer moment la suspensió cautelar d'aquestes obres.

La Creu es va retirar en compliment d'una resolució de l'Ajuntament en aplicació de la Llei de Memòria Històrica en la matinada del passat 29 de gener en una actuació que es va saldar amb la detenció d'una parella de joves de Crevillent per suposadament alterar l'ordre públic en llançar petards a la zona on estaven treballant els operaris.

A més, un agent va resultar ferit lleu perquè un dels petards li va afectar una oïda. Membres de la Plataforma en Defensa de la Creu van romandre un total de 401 dies, des del 26 de desembre de 2016, concentrats al costat d'ella per a evitar la seua retirada.

No obstant açò, l'alcalde Fran Macià ha destacat que les obres s'han reprès en un ambient de "tranquil·litat" encara que al costat de subdelegació de Govern s'ha muntant un dispositiu de prevenció per a atallar qualsevol altercat que poguera produir-se.

Maciá ha assenyalat que la direcció d'obres ha explicat que els treballs de retirada del pedestal acabaran aquest dimarts, encara que durant tota la setmana continuaran els treball d'empedrat del sòl.

Consulta aquí más noticias de Alacant.