Comunitat Valenciana

Oltra valora la paritat en el Consell: "Per una vegada les dones marquen les instruccions i els homes les executen"

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha valorat aquest divendres la paritat que hi ha en els primers nivells de l'administració valenciana amb "el primer Consell paritari de tota la història de la Comunitat", encara que ha reconegut que en nivells més baixos com el dels eventuals encara s'ha de "millorar".
Oltra en la roda de premsa del Consell
Oltra en la roda de premsa del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa del Consell

No obstant açò, ha posat en valor que ara hi ha més dones en alts càrrecs que en governs anteriors, la qual cosa ha suposat que "per una vegada les dones marquen les instruccions i els homes les executen".

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntat per l'elevat índex de personal eventual masculí enfront del femení en l'administració valenciana.

Sobre aquest tema, la també consellera de Polítiques Inclusives ha recordat que l'actual executiu autonòmic és el primer de la història de la Comunitat Valenciana que és "paritari", al mateix temps que ha destacat que en els nivells d'alts càrrecs del Consell, el grau de paritat és "molt alt".

No obstant açò, ha reconegut que en la part d'eventuals hi ha una "preponderància masculina", però ha subratllat que s'està "treballant" per a avançar cap a majors graus de paritat. "Se segueix avançant i queda molt per fer", ha manifestat Oltra.

Al seu juí, es viu en una societat en la qual encara hi ha una inclinació cap als homes, però ha insistit que el que ha aconseguit l'actual Consell és que "hi haja més dones en la part més alta i menys dones en la part baixa". "Hem aconseguit que manen més les dones i per una vegada són elles les que marquen les instruccions i els homes les que les executen", ha remarcat.

Per a Oltra, "està bé que els homes aprenguen a treballar als ordes de les dones" i que en la jerarquia de l'administració estiguen per sota d'elles. No obstant açò, ha apuntat que encara cal "millorar" per a avançar cap a majors quotes d'igualtat entre homes i dones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento