La 'Revista Valenciana de Filologia' arranca nova etapa amb Ausiàs March
La 'Revista Valenciana de Filologia' arranca nova etapa amb Ausiàs March Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació ha presentat el primer número de la nova 'Revista Valenciana de Filologia', que inicia la seua etapa amb un monogràfic dedicat a l'autor Ausiàs March que estarà disponible tant en format electrònic, d'accés lliure i gratuït, com en paper.

En aquest primer número s'inclou una àmplia sèrie d'estudis d'experts com a Rafael Alemán i Elena Sánchez, Francesc J. Gómez i Josep Colina, Robert Archer i Marie Claire Zimmermann, que aporten nous enfocaments i noves qüestions de cara al futur dels estudis referits al poeta valencià més universal.

Per al diputat provincial de Cultura, Xavier Rius, la tasca del Magnànim en aquests dos anys "està sent magnífica, primer amb l'aparició de la revista Debats i ara amb la Revista Valenciana de Filologia".

El director de la revista, Vicent J. Escartí, ha explicat que a partir d'aquest moment "s'obri un període d'esforç per aconseguir la internacionalització de la publicació, perquè s'incloga, des del primer moment, en els millors rànquings de publicacions científiques de la matèria".

La nova edició de la revista oferirà també entrevistes a literats del camp de la filologia, com Joan Francesc Mira, amb qui Carles Fenollosa s'ha entrevistat per a aquest primer número. La secció de Miscel·lània d'aquest monogràfic es compon d'articles firmats per Jordi Ginebra, Pep Valsalobre, Salvador Ortells, Miquel Àngel Pradilla i Joseph Gulsoy.

La revista, que la Diputació de València va editar entre 1951 i 1981, es publicarà anualment i comptarà amb un Consell de Redacció integrat per experts procedents de diverses universitats valencianes, i un Comité Científic compost per un grup de prestigiosos professors d'universitats i institucions culturals del Regne Unit, França, els Estats Units o Alemanya, que se sumen als de les institucions acadèmiques valencianes.

Consulta aquí más noticias de València.