Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja la petició de la Plataforma en Defensa de la Creu de Callosa de més mesures de protecció

  • La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat la mesura cautelaríssima sol·licitada per la Plataforma en Defensa de la Creu de Callosa del Segura (Alacant), en la qual demanaven que es prohibira a l'Ajuntament la destrucció de la creu i el seu pedestal i el trasllat a un abocador.
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa de Segura (Alacant)
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa de Segura (Alacant)
FACEBOOK.COM/DEFENSADELACRUZCALLOSA
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa de Segura (Alacant)

El TSJCV considera que la interlocutòria del passat 2 de febrer que acompanyava a l'autorització del desmuntatge i obligava l'Ajuntament de la localitat a custodiar la creu retirada ja suposa una resolució de les mesures cautelars, per la qual cosa desestima la sol·licitud de l'entitat.

El passat 2 de febrer la sala va dictar dos resolucions en les quals autoritza a l'Ajuntament de Callosa de Segura a concloure els treballs de retirada de la Creu dels Caiguts i el pedestal situats en la plaça del municipi. No obstant açò, va ordenar que es conservara la creu fins que es dicte una sentència ferma que resolga sobre l'assumpte i fixe "definitivament" la seua destinació.

Ara, segons ha informat el TSJCV, la mateixa sala de l'alt tribunal valencià ha tornat a desestimar la sol·licitud de mesures cautelaríssimes efectuada per la Plataforma en Defensa de la Creu en entendre que en eixes dos resolucions del ja s'ha resolt sobre les mesures cautelars.

La retirada de la creu es va dur a terme en la matinada del passat 29 de gener, sota un important desplegament de seguretat per a evitar incidents ja que des del 26 de desembre de 2016, un total de 401 dies, romanien concentrats al costat d'ella membres de la Plataforma en Defensa de la Creu. Durant el dispositiu, dos persones, un home i una dona, van ser detinguts per suposadament alterar l'ordre públic en llançar petards a la zona on estaven treballant els operaris. A més, un agent va resultar ferit lleu perquè un dels petards li ha afectat una oïda.

Eixe mateix dia, el TSJCV va ordenar a l'Ajuntament de Callosa del Segura "el cessament immediat dels treballs de destrucció/retirada de la Creu dels Caiguts, i/o el seu trasllat a qualsevol lloc" en estimar un recurs de la part contrària a la retirada.

En les seues resolucions posteriors, l'alt tribunal valencià va alçar les mesures cautelaríssimes acordades, va rebutjar adoptar les cautelars demanades per la Plataforma Ciutadana en Defensa de la Creu i va imposar a l'Ajuntament l'obligació de custodiar adequadament tots els elements del monument perquè siga "perfectament viable" la reconstrucció del conjunt si la Justícia, quan resolga el fons del plet, dóna la raó a l'entitat recurrent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento