Camps, Flores i Barcaiztegui, investigats per presumptes irregularitats en la construcció del circuit de F1
Camps, Flores i Barcaiztegui, investigats per presumptes irregularitats en la construcció del circuit de F1 Europa Press

Aquest procediment, que està declarat secret, ho porta Fiscalia Anticorrupció de València, segons ha pogut saber Europa Press. En la causa hi ha almenys huit investigats més, la majoria càrrecs públics de l'època del PP i administradors d'empreses. A més de Camps, es troben investigats l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i l'ex secretari autonòmic d'aquesta mateixa Conselleria i el seu número dos, Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

L'excap del Consell ha d'acudir aquest mateix dimecres al jutjat a declarar, igual que Flores i Sánchez Barcaiztegui. En aquesta causa s'han dut a terme altres diligències com un registre recent en la vivenda del Flores (PP).

El passat mes de maig va eixir a la llum pública que agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil es van personar en la seu de l'actual Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb sengles oficis de la Fiscalia en els quals es va demanar documentació relativa als expedients adjudicats per l'anterior govern del PP per a la contractació d'obres de condicionament per a la realització del Gran Premi de la F1.

Així mateix, reclamaven informació del viatge que va realitzar l'exconseller d'Infraestructures i Transports Mario Flores a Dubai i Bahrain del 30 de març i 2 d'abril de 2008. Els oficis els firmava inicial la secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia, encara que posteriorment, pel que sembla, el cas ha derivat a Anticorrupció.

La documentació sol·licitada feia referència als expedients adjudicats per l'anterior govern del PP l'any 2007 pel Ens Gestor de la Xarxa de Transport i de Ports de la Generalitat (GTP) per a la contractació de l'assistència tècnica i del suport a la direcció d'obra relatives a les obres executades per a la connexió de l'Albereda-Avinguda de França-Port i Condicionament de la Marina Real, dins dels treballs per a la realització del Gran Premi de Fórmula I.

Així mateix, es reclamava per la Fiscalia tota la informació que es disposava en la Conselleria sobre el viatge que van realitzar a Dubai i Bahrain l'exconseller Mario Flores i el que en eixe moment era secretari autonòmic d'eixe departament i el seu número dos, Victoriano Sánchez Barcaiztegui.

En el seu moment la Conselleria va informar que ja van remetre al jutjat tota la documentació relativa als expedients de contractació i factures tramitades per la GTP (absorbida l'any 2013 per l'actual EIGE), relativa a les obres realitzades per la Generalitat en l'àmbit de la zona on es va realitzar el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 entre els any 2007 i 2012.

D'altra banda, Camps ja està sent investigat en el jutjat d'Instrucció número dos de València que instrueix una causa presumptes irregularitats en l'organització del Gran Premi de F1, arran d'una querella formalitzada per la Fiscalia i està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. La seua declaració estava prevista per al mes de gener però va haver de suspendre's sine die per uns problemes en la notificació d'uns correus electrònics.

Consulta aquí más noticias de València.