Comunitat Valenciana

La família de Nathaly Salazar i Creu Roja organitzen una nova cerca del cos

  • Es portarà a terme aquest diumenge 11 de febrer a les 7.30 hores.
  • La germana reclama l'ajuda d'equips especialitzats dels diferents cossos de seguretat del país.
Nathaly Salazar, chica de Valencia desaparecida en Perú
Nathaly Salazar, chica de Valencia desaparecida en Perú
@QSDGLOBAL
Nathaly Salazar, chica de Valencia desaparecida en Perú

La família de Nathaly Salazar, la valenciana d'origen equatorià desapareguda fa un mes a Perú i que hauria mort mentre practicava tirolina, ha organitzat juntament amb Creu Roja del país per a diumenge que ve, 11 de febrer, una cerca des de Cuzco, la ciutat en la qual s'allotjava la jove i en la qual per última vegada va ser vista amb vida.

Aquesta acció, que s'ha impulsat sota el lema 'Seguim la cerca de Nathaly', s'iniciarà el diumenge a les 7.30 hores i tindrà com a punt d'eixida la Plaza Túpac Amaru de Cuzco. La cerca es durà a terme tant en el riu Vilcanota -on els dos detinguts per la mort de Nathaly han assegurat que van llançar el cos- com per muntanya.

"Necessitem a totes aquelles persones que vulguen col·laborar en la cerca, a les comunitats limítrofes, properes o dels voltants del riu Vilcanota i de la zona on va ser vista per última vegada (Ayamoco i els seus voltants), per a cercar a Nathaly, tant en riu com per muntanya", demana la família, segons ha assenyalat a Europa Press Tamara la germana de la desapareguda.

Així mateix, reclama l'ajuda d'equips especialitzats dels diferents cossos de seguretat del país com a Policia de Cuzco i voltants amb gossos; exèrcit; Bombers Sense Fronteres i equips de rescat de riu i de muntanya dels parcs nacionals de Cuzco i dels seus voltants, així com els de àmbit nacional.

Tamara, que ha agraït a les persones que han participat i col·laboraran en les tasques de cerca, vol que es torne a interrogar, amb la prova del polígraf, als dos detinguts per la desaparició de la jove, dos homes de 19 i 21 anys que van assegurar que la xica hauria mort mentre practicava tirolina en el sector conegut com Ayamoco i que van decidir llançar el cadàver al riu a l'altura de la torre d'energia elèctrica Macchupicchu Cachimayo el passat 2 de gener.

La família no es creu la versió dels detinguts que, segons la premsa peruana, haurien declarat que van portar el cos de Nathaly a tres hores d'on es va realitzar l'activitat de tirolina i van passar per dins del poble d’Ollantaytambo, on unes càmeres de seguretat els gravaren sobre les quatre de la vesprada, travessant el municipi i que van parar en una tenda a comprar alcohol, per a posar-li’l en la bossa i que si la trobaven fer creure que va caure borratxa al riu.

Els pares estan a Perú

"Tenien tanta sang freda per a menjar després d'haver matat a la meua germana, i la versió que van ficar alcohol en la seua bossa i terra per a fer pes i que així el cos no surara, no té lògica", ha apuntat Tamara, que ha afegit que els seus pares, que es troben a Perú, han tornat a realitzar tot el recorregut de nou i han parlat amb els pescadors de la zona, que els han dit que els cossos que ells han trobat "sempre es queden atrapats en la malla de la hidroelèctrica o en una espècie de planícia que existeix més a baix d'on van tirar el cos de la meua germana".

"És indignant la sang freda d'aquestes persones i portar el cos de la meua germana passejant per ací, fins a les 19.30 aproximadament, quan segons ells van llançar el seu cos al riu Vilcanota", ha afirmat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento