Comunitat Valenciana

Sanitat, ocupació i corrupció, principals preocupacions dels valencians, segons el Baròmetre 2017 del Consell

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Oficina del Servef
Oficina del Servef
GVA
Oficina del Servef

La sanitat, l'ocupació i la corrupció són les principals preocupacions dels valencians, segons el Baròmetre 2017 de la Generalitat Valenciana, que apunta, així mateix, que les prioritats que deuria tindre el Consell haurien de ser impulsar la creació de treball i afavorir millores laborals.

Es tracta de la primera enquesta d'aquestes característiques que el Consell presenta en aquesta legislatura, realitzada del 27 de novembre al 20 de desembre del 2017 a una mostra de 2.016 persones. El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, han sigut els encarregats de presentar-la i valorar les dades.

El baròmetre desvetla que, entre les preocupacions dels valencians, la corrupció segueix sent una qüestió important, tot i que baixa en comparació amb altres baròmetres del 2007, i són els temes socials, com ara la sanitat i l'educació, els que copen les inquietuds actuals.

L'enquesta assenyala que el 42,8 per cent dels valencians creu que el govern està tractant de resoldre els problemes dels valencians però "necessita més recursos". Així mateix, posa en relleu que els valencians dubten sobre els partits que conformen el Govern autonòmic.

Així, solament el 17,8% coneix que el Consell està format per PSPV i Compromís; el 15,8% inclou també Podem en l'executiu; el 15,3% creu que és el PSOE i altres partits; el 6,8% que solament governen els socialistes; el 4,6% pensa que només governa Compromís i un 4,7% creu que a la Comunitat segueix estant el PP al capdavant. El 24,5% no sap o no contesta.

Per a Puig, les dades demostren que hi ha "un canvi de percepció dels valencians i un inici de la normalització de la Comunitat". "S'ha superat la hipoteca del passat", ha subratllat.

((Hi haurà ampliació))

Mostrar comentarios

Códigos Descuento