Comunitat Valenciana

Ribó creu que "alguna cosa no funcionava bé" a Medi Ambient i saluda els canvis si serveixen per a millorar la gestió

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que en la gestió del Medi Ambient de la Generalitat "alguna cosa no funcionava bé" i ha expressat el seu desig que els canvis després del cessament del ja exsecretari autonòmic del ram, Julià Àlvaro, "milloren el funcionament".
Ribó intervé en Cevisama davant Puig i Morera
Ribó intervé en Cevisama davant Puig i Morera
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
Ribó intervé en Cevisama davant Puig i Morera

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació durant la inauguració del certamen Cevisama en Fira València, preguntat pel cessament de Julià Àlvaro com a secretari autonòmic de Medi ambient acordat pel ple del Consell del passat divendres, que va prendre aquesta decisió amb la pretensió de donar un "impuls" a les polítiques de medi ambient i canvi climàtic, segons van destacar des de l'Executiu valencià.

Durant la seua etapa en la Conselleria, Álvaro ha mantingut algunes discrepàncies públiques amb la titular d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, pel cessament de Vicent García com a director de l'empresa pública Vaersa.

Sobre aquest tema, Ribó ha manifestat que "són coses de la Generalitat", però ha assegurat que "ací hi havia una sèrie de disfuncions que jo coneixia".

Així, el primer edil ha afirmat que valora molt "totes les polítiques verdes que tant Julià Àlvaro com tot el partit dels verds estan desenvolupant". "Hi ha un regidor a València -en referència a l'edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi- que és d'aquest partit i està desenvolupant unes polítiques valentes de mobilitat i fent avançar a la ciutat cap a les polítiques que es desenvolupen en tota Europa occidental", ha apuntat.

No obstant açò, ha ressaltat que "alguna cosa no funcionava bé" en l'àrea de gestió de Medi ambient i espera que ara "funcione millor". "És important que el Medi ambient a València tinga una gestió el més eficaç possible i jo no sóc el que ha de decidir sobre açò però, si aquests canvis milloren el funcionament, benvingut siga", ha resolt Ribó.

"ALGUN TIPUS DE DISCREPÀNCIA"

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, -també de Compromís, igual que Ribó- ha sigut qüestionat d'igual manera per la destitució d'Àlvaro, una decisió sobre la qual ha indicat que "forma part de la normalitat de l'acció d'un Govern que ha d'intentar que hi haja estabilitat i que les coses funcionen". "I si hi ha algun tipus de discrepància se substancia en bé del propi Consell", ha afegit.

Morera també ha argumentat que l'actual Executiu valencià és "el Consell més estable, més rigorós i durador de tota la legislatura, però sempre pot haver-hi algun tipus de situació que requerisca prendre alguna determinació". "S'ha pres en l'àmbit del Consell i és una decisió que s'ha de respectar", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento