El primer edil, que ha acudit aquest dilluns a la inauguració de la fira Cevisama, s'ha manifestat en aquests termes a preguntes dels mitjans sobre la nova etapa del festival del cinema, que l'Ajuntament vol impulsar per a "convertir-la de nou en un festival de referència". Amb eixa fi, la Junta de Govern Local va aprovar el divendres la posada en funcionament de l'Entitat Pública Empresarial Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals per a l'organització de la Mostra.

Ribó ha dit que se sent "profundament satisfet" d'aquesta moció per a revitalitzar el festival. "Hi ha una associació que ha estat treballant en aquesta direcció -Mostra Viva Cinema del Mediterrani- amb la qual l'Ajuntament ha estat col·laborant i ara se'n va a engegar la Fundació".

"No volem començar en gran, sinó a xicotet nivell", ha puntualitzat Ribó, que ha agregat que primer cal tindre un pilot i després l'"enlairament l'avió".

L'alcalde ha ressaltat que açò "va acompanyat d'alguna cosa important com és que les dades culturals de València estan millorant molt sensiblement per una sèrie d'actuacions de l'Ajuntament i a nivell particular i ja superem a Màlaga o Sant Sebastià".

La cultura per a nosaltres és molt important, com a cultura i com una vessant del turisme; és una ferramenta fonamental que volem desenvolupar d'una forma seriosa", ha asseverat.

Segons va informar la corporació local divendres passat, la intenció és dotar a la Mostra de "els mitjans i recursos econòmics, materials i humans necessaris que permeten convertir-la novament en un festival de referència i vertebrador cultural".

El pressupost inicial necessari s'ha estimat en aproximadament 375.000 euros per a fer front a despeses de personal, drets de pel·lícules, premis i sales de projecció entre d'altres.

En 1980 la Mostra de València Cinema del Mediterrani va nàixer com a punt de trobada cultural i social de les diferents cultures que tenen com nexe d'unió el mar mediterrani, i que en 2011 va deixar de celebrar-se.

Posteriorment, en 2013 es va crear l'associació Mostra Viva Cinema del Mediterrani que, amb el suport de la Universitat de València, Octubre CCC, SGAE i altres institucions culturals, va organitzar un festival amb la denominació general de Mostra Viva del Mediterrani.

Aquest certamen abastava també altres expressions artístiques com la música, la literatura, l'escena i les arts visuals. Mostra Viva del Mediterrani compta des de l'edició de 2016 amb la participació com coorganitzadors de l'Ajuntament de València i de la Generalitat Valenciana. L'edició celebrada l'any passat va ser la primera d'aquesta nova etapa amb secció competitiva.

Consulta aquí más noticias de València.