Comunitat Valenciana

Estañ critica que el model de mobilitat del Govern central és un "fracàs" perquè "va en detriment de les rodalies"

  • El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha assegurat aquest divendres que el "model de mobilitat que planteja" el Govern central és un "fracàs" perquè "aposta per l'AVE" mentre que "va en detriment" de la xarxa de rodalies.

Així ho ha manifestat durant un esmorzar informatiu convocat a Alacant, en el qual s'ha referit a la presència del president del Govern central, Mariano Rajoy, en la província, on ha presidit aquest matí l'acte pel 50 aniversari de l'aeroport alacantí.

Respecte al model turístic, Estañ ha lamentat que la Comunitat Valenciana seguisca "apostant per un model massificat a la baixa" en el qual "no es prenen mesures de regulació ni d'inversió", per la qual cosa aposta per la taxa turística.

El dirigent de la formació morada ha recordat que les Corts estan debatent la Llei de Turisme, que des de Podem consideren que ha de "fer front als apartaments turístics irregulars" i la "bambolla del lloguer i del turisme", qüestions que fan "impossible" l'accés a la vivenda.

D'altra banda, Estañ ha lamentat que les dades de l'atur "tornen a ser negatius", per la qual cosa ha apel·lat a un "canvi de model productiu", a "apostar" per la reindustrialització i a "abandonar" un model estacional, mesures que eren "objectius a nivell autonòmic del Botànic". "No s'estan posant les bases perquè eixe model es done", ha recriminat.

"CORRUPCIÓ APARELLADA Al MODEL DEL PP"

D'altra banda, Estañ ha destacat que el juí de la trama Gürtel

representa "un altre aspecte fonamental" de la "corrupció aparellada al model del PP", per ser procés judicial que "mostra a les clares el que ha sigut el funcionament polític-econòmic en els útimos 20 anys", amb "empresaris i exdirigents del PP confessant el finançament irregular", ha puntualitzat.

En eixe sentit, ha avançat que des de Podem estan "posant el focus" en dos qüestions: "Traure" a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps "de les institucions valencianes" -en relació al càrrec que ocupa en el Consell Jurídic Consultiu (CJC)-, a través d'una reforma de la Llei d'expresidents que "elimine aquests privilegis"; i assegurar la neteja de la contractació pública, ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento