Comunitat Valenciana

UGT-PV creu que l'augment evidencia la precarietat de l'ocupació i la debilitat del sistema de cobertures

  • UGT-PV ha avisat aquest divendres que l'augment de l'atur a la Comunitat Valenciana de 9.134 persones durant el mes de gener "evidencia la no recuperació del mercat de treball, la precarietat de l'ocupació i la debilitat del sistema de cobertures".

Per al sindicat, aquests resultats no fan més que confirmar les debilitats del mercat de treball amb menor cobertura en prestacions entre les quals a més adquireixen major pes els subsidis i rendes assistencials. A més, les xifres de contractació, a pesar de l'increment de la contractació indefinida, no aconsegueixen baixar el percentatge de la contractació temporal, que segueix ancorada en el 90%, assenyala en un comunicat.

En aquest sentit, la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de gènere d'UGT-PV, Pilar Mora, argumenta que "aquestes dades demostren el que ja venim denunciat fa temps, que les millores en l'economia que se'ns venen des del Govern central no repercuteixen en les condicions de vida de les persones, i que es concentren entre unes poques. I és que no es pot negar que existeix una recuperació econòmica, però aquest no repercuteix en la millora de les condicions de vida de la societat".

Segons ha recordat, les dades de l'últim informe 'L'estat de la pobresa' apunten que més d'un 30% de la població de la Comunitat Valenciana viu en risc de pobresa i exclusió social. "No és possible que els discursos triomfalistes oculten aquesta realitat i que hàgem d'acceptar que més val açò que res, i que la creació d'ocupacions precàries, siga la solució, com si no fóra possible una altra alternativa", recalca.

Per açò, des d'UGT PV "reclamem polítiques que fomenten la redistribució de la renda a través de l'increment de salaris a través de la negociació col·lectiva, i prestacions decents per a atendre a les persones que manquen d'ingressos", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento