Comunitat Valenciana

Rajoy està "disposat" a posar "tot el que siga possible" per a aconseguir tancar un acord sobre finançament autonòmic

  • El president del Govern, Mariano Rajoy, ha considerat que, en matèria de finançament autonòmic, "l'important ara" és "aconseguir un enteniment" entre les forces polítiques. Sobre aquest tema, ha puntualitzat que està "disposat" a posar de la seua part "tot quan siga possible" per a aconseguir un acord.
Mariano Rajoy, tercer per la esq, junt Ximo Puig en l'aeroport
Mariano Rajoy, tercer per la esq, junt Ximo Puig en l'aeroport
Europa Press
Mariano Rajoy, tercer per la esq, junt Ximo Puig en l'aeroport

A Alacant, on ha assistit a la celebració del 50 aniversari de l'aeroport, i en resposta a la petició que li feia en el seu discurs el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, Mariano Rajoy ha lamentat que, encara que existisca "voluntat d'arribar i prompte" a un acord sobre finançament autonòmic, per a la seua "desgràcia" el PP només va aconseguir 137 diputats, ja que "si tinguera més, evidentment les coses serien diferents".

Amb tot, ha assenyalat com a "positiu" que eixe tipus d'"assumptes, igual que el de l'aigua, que són assumptes d'Estat, siguen producte de l'acord i l'enteniment de les forces polítiques, a les quals se suposa, encara que només siga per història o per alguna aportació" que es posen d'acord.

Rajoy ha dit ser "conscient" que a la Comunitat Valenciana "importen" les infraestructures, el finançament autonòmic i l'aigua i "la vida de la gent, les pensions, els serveis públics fonamentals i la creació d'ocupació".

"Al final tot acaba sent el mateix: Una bona política econòmica és la que permet créixer, crear ocupació", ha mantingut i ha exposat que d'eixa manera hi ha "més gent" que contribueix a les arques públiques. "Hi ha més gent que consumeix, es paguen impostos indirectes, hi ha més gent cotitzant a la Seguretat Social, les pensions poden ser millor i hi ha més empreses que poden ser capaces de ser més competitives", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento