Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València impulsa la Mostra Cinema del Mediterrani

  • L'objectiu del consistori és "convertir-la de nou en un festival de referència".
  • El pressupost inicial necessari s'ha estimat en aproximadament 375.000 euros.
  • Va nàixer en 1980 com a punt de trobada cultural i va deixar de celebrar-se en 2011.
Imatge del certamen Mostra Viva del Mediterrani de València
Imatge del certamen Mostra Viva del Mediterrani de València
MOSTRA VIVA DEL MEDITERRANI
Imatge del certamen Mostra Viva del Mediterrani de València

L'Ajuntament de València impulsarà la Mostra de València Cinema del Mediterrani per a "convertir-la de nou en un festival de referència", com ha indicat la regidora de l'àrea de Cultura, Glòria Tello, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament ha aprovat aquest divendres la posada en funcionament de l'Entitat Pública Empresarial Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals per a l'organització de la Mostra de València Cinema del Mediterrani.

Aquesta decisió s'ha adoptat a partir d'una moció que ha defés Glòria Tello amb la finalitat de "dotar-la dels mitjans i recursos econòmics, materials i humans necessaris que permeten convertir-la novament en un festival de referència i vertebrador cultural".

El pressupost inicial necessari s'ha estimat en aproximadament 375.000 euros per a fer front a despeses de personal, drets de pel·lícules, premis i sales de projecció entre d'altres.

Punt de trobada cultural i social

El consistori ha recordat que en 1980 la Mostra de València Cinema del Mediterrani va nàixer com a punt de trobada cultural i social de les diferents cultures que tenen com nexe d'unió el mar mediterrani, i que en 2011 va deixar de celebrar-se.

Posteriorment, en 2013 es va crear l'associació Mostra Viva Cinema del Mediterrani que, amb el suport de la Universitat de València, Octubre CCC, SGAE i altres institucions culturals, va organitzar un festival amb la denominació general de Mostra Viva del Mediterrani.

Aquest certamen abastava també altres expressions artístiques com la música, la literatura, l'escena i les arts visuals. Mostra Viva del Mediterrani compta des de l'edició de 2016 amb la participació com coorganitzadors de l'Ajuntament de València i de la Generalitat Valenciana. L'edició celebrada l'any passat va ser la primera d'aquesta nova etapa amb secció competitiva.

Tello ha explicat que "amb aquest nou pas" s'avança "cap a la consolidació d'un referent cultural importantíssim per a València que mai hauria d'haver-se deixat de celebrar". "Hem treballat molt i continuarem fent-ho per a poder oferir en la ciutat el festival cultural que mereix", ha assegurat l'edil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento