Comunitat Valenciana

Ribó sobre Imelsa: "Destruir papers a València i discos durs a Madrid són dos vessants de la mateixa història"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dijous que "el paper es pot destruir i els discos durs s'han de destruir a martellades, però són dos vessants a València i a Madrid de la mateixa història", en referència a l'eliminació per part de la Fundació Turisme València de documentació relativa als servicis prestats per Laterne Product Council, la consultora de comunicació que va organitzar la campanya municipal del PP per als comicis de 2007.
Joan Ribó en imatge d'arxiu
Joan Ribó en imatge d'arxiu
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
Joan Ribó en imatge d'arxiu

Així ho ha manifestat el primer edil aquest dijous després d'assistir a la sessió del Tribunal de les Aigües de València en ser preguntat per l'informe fet públic aquest dimecres i realitzat per la Fundació Turisme València de la Comunitat Valenciana que revela que l'entitat va comprar a l'abril de 2015 dos destructores de paper i va contractar una empresa especialista en aquesta tasca al juliol d'eixe any.

Així consta en un informe realitzat per l'actual sotsdirector general de la Fundació, Joan Carles Cambrils, a instàncies del magistrat del jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el cas Imelsa i el seu derivat conegut com Taula, que el passat mes de desembre va demanar la confirmació de la destrucció en el seu moment de documentació relativa als serveis prestats per Laterne Product Council durant 2006, 2007 i 2008 i que s'identificara a la persona que ho va ordenar. Aquesta empresa és la consultora de comunicació que va organitzar la campanya municipal del PP per a les eleccions de 2007.

D'aquesta manera, Ribó ha sostingut que "el paper es pot destruir" i "els discos durs s'han de destruir a martellades" -en referència al cas de la destrucció dels ordinadors que l'extresorer 'popular' Luis Bárcenas va utilitzar en la seu del partit-, però ha afirmat que "són dos vessants a València i a Madrid de la mateixa història".

Aquesta "història", ha continuat l'alcalde, consisteix a "destruir proves que presumiblement significaven a Madrid el que signifiquen, que no vaig a entrar ací però afecta directament el PP, i ací a València presumiblement afecta directament l'ús de l'empresa Laterne per a pagar campanyes electorals".

"La destrucció de proves és una cosa molt greu i ens indica el que ens indica. La no bona fe del PP en la gestió d'aquest tema. Alguna cosa clara volen ocultar quan han de comprar fins a màquines per a destruir papers", ha conclòs el primer edil de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento