Ribó demana regular els apartaments turístics i una taxa per a controlar els infractors i millorar serveis
Ribó demana regular els apartaments turístics i una taxa per a controlar els infractors i millorar serveis AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA

L'alcalde de València, Joan Ribó ha reclamat aquest dijous que les administracions competents en matèria de turisme elaboren una norma que regule els apartaments turístics amb la finalitat de que es permeta una convivència "saludable que evite l'expulsió dels veïns dels barris" i que aquest que puguen romandre "vius i no es convertisquen en parcs temàtics". Així mateix, ha defès la necessitat d'una taxa per a tots ells que permeta controlar els infractors i millorar els serveis municipals oferits als visitants.

Així ho ha indicat en la seua intervenció d'obertura de la jornada de debat celebrada en Fira València, organitzada per la Confederació d'empreses Turístiques, en la qual ha defès la necessitat de regular els apartaments turístics. "Les federacions empresarials, les associacions ciutadanes, els sindicats i les institucions tenim l'obligació d'establir un model turístic que conjugue la convivència entre tots els actors que comparteixen el mateix espai per a viure, per a realitzar la seua activitat empresarial o per a visitar i compartir", ha indicat Ribó.

En aquest fòrum, organitzat per a debatre sobre el present i el futur del turisme a València, Ribó s'ha referit a la necessitat que les administracions amb competències en matèria turística regulen els apartaments turístics sota quatre pilars fonamentals: el respecte a la convivència amb el veïnat; evitar la "saturació" en alguns districtes per a impedir l'"expulsió" de la pròpia població; "controlar" que s'oferisca un servei de qualitat i el "compliment de les obligacions tributàries", segons ha informat el consistori en un comunicat.

"Reclame una norma que permeta una convivència saludable amb el veïnat i que els nostres barris estiguen vius i no acaben convertint-se en parcs temàtics", ha afirmat Ribó, qui s'ha mostrat "segur" que "el projecte de Llei Valenciana del Turisme, en tramitació en les Corts, aconseguirà complir els anteriors objectius i aconseguir l'equilibri necessari en el sector".

Segons el parer de l'alcalde, una taxa per a tots els allotjaments turístics és "un instrument de control dels allotjaments il·legals que permetrà comptar amb un cens dels quals sí contribueixen" mentre que els que no ho fan hauran de ser "inspeccionats i sancionats". Ribó advoca per que els recursos que es generen amb aquesta taxa "podran destinar-se a sufragar els serveis públics que utilitzen els turistes i que oferim els ajuntaments: neteja, seguretat, manteniment de les platges", entre d'altres.

Consulta aquí más noticias de València.