Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana creixerà en 2018 un 2,7%, una dècima més que la mitjana

  • Només 4 comunitats creixeran per damunt del 2,6 %, on es preveu se situe la mitjana nacional.
  • Les xifres s'extrauen de les estimacions del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede).
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

El Producte Interior Brut (PIB) de la Comunitat Valenciana creixerà enguany 2018 un 2,7 per cent, increment que és una dècima superior al previst per a la mitjana nacional, xifrada en un 2,6 per cent, segons estimacions del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede).

En les seues estimacions de caràcter mensual d'avanç regional del Producte Interior Brut (PIB) en 2017, Ceprede precisa que només quatre comunitats creixeran per damunt de la mitjana nacional del 2,6 per cent.

Així, Madrid (2,9 per cent), Castella-la Manxa (2,7 per cent), Catalunya (2,7 per cent) i la Comunitat Valenciana (2,7 per cent) seran les autonomies més dinàmiques.

Les dades d'aquest últim informe mostren desacceleració, encara que a ritmes raonables, per damunt de la mitjana dels socis europeus. L'estimació de creixement per a les comunitats autònomes se situa entre l'1,8 i el 2,9 per cent per a 2018, quan l'any anterior era de l'1,7 al 3,5 per cent.

En aquest sentit, després de l'última incorporació de les dades mensuals, el Centre de Predicció Econòmica assenyala que només quatre regions se situaran, amb un creixement superior al 2,6 per cent, per damunt de l'avanç mitjà nacional.

Madrid serà la regió més dinàmica

Les comunitats més dinàmiques seran Madrid (2,9 per cent), Castella-la Manxa (2,7 per cent), Catalunya (2,7 per cent) i Comunitat Valenciana (2,7 per cent). Després d'elles se situen Aragó, Canàries i Navarra, amb un avanç del 2,6 per cent, igual a la mitjana nacional.

Per sota d'aquesta dada se situa la resta de comunitats, concentrant-se especialment en el rang 2,2-2,5 per cent. Entre les menys dinàmiques, entorn del dos per cent, es troben Astúries, Cantàbria, La Rioja i Castella i Lleó.

Per a obtindre les seues prediccions, Ceprede ha tingut en compte quinze indicadors de l'activitat econòmica, com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions. Aquesta informació està modelizada considerant la base de dades oficial de l'INE per a la comptabilitat regional (CRE).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento