Comunitat Valenciana

Rodríguez diu que "queden explicacions per donar" sobre factures del MuVIM i que ha demanat un informe a Intervenció

  • El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha manifestat que "queden explicacions per donar" sobre diverses factures i contractacions realitzades en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) i ha recordat que ha sol·licitat un informe a la Intervenció.

Rodríguez s'ha pronunciat en aquests termes durant una roda de premsa oferida com a portaveu del PSPV a preguntes dels mitjans sobre les informacions sobre suposades irregularitats en contractacions en el museu que gestiona la corporació provincial.

En concret, sobre presumptes contractacions a familiars de càrrecs de Compromís en el MuVIM -que el diputat de Cultura i membre de la coalició, Xavier Rius, ha negat- o que la Diputació hauria pagat factures en 2016 per les visites guiades en un període en el qual estaven suspeses, segons va publicar el diari 'Las Provincias'.

Sobre aquest tema, Rodríguez ha comentat: "Queden explicacions per donar, el mateix diputat Rius va dir ahir que no tenien tota la informació, crec que que també ell tenia alguns dubtes sobre les factures, especialment dels mesos de juny, juliol i agost, de 2016. Esperem més informació".

Ha apuntat que ha demanat un informe a la Intervenció per a "saber com s'ha gestionat el servei des de l'any 2005 fins el 2011, com es va reprendre eixe servei per a engegar l'exposició (permanent) novament del MuVIM i sobre si haver tret a concurs eixe contracte, adjudicat el 3 de novembre de 2017, ha permès finalitzar amb eixa pràctica".

El president de la Diputació, que ha aclarit que la petició de l'informe l'ha realitzat directament a l'interventor i no al diputat de Cultura, ha assenyalat que la setmana passada van mantindre una reunió per a saber "minut i resultat" i una altra trobada arran de les últimes informacions periodístiques. "D'ella vaig traure la conclusió que faltava informació", com el propi Rius va reconéixer en el ple de la corporació celebrat aquest dimarts.

"TINDRE MOLTA PRESSA"

Preguntat per si aquesta situació "li sorprèn", Jorge Rodríguez ha asseverat: "Quan una administració és tan gran, no em sorprèn, una altra cosa és que m'agrade. No m'agraden mai eixe tipus de qüestions. Pel que sé del tema, hi ha hagut un objectiu, posar novament en marxa l'exposició permanent del MuVIM, probablement va caure en la malaptesa de tindre molta pressa i no mirar de manera correcta els procediments administratius necessaris".

No obstant açò, ha recalcat que "també és cert que s'ha corregit eixa pràctica i que per primera vegada eixe servei s'ha tret a concurs públic i el 3 de novembre es va adjudicar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento