Comunitat Valenciana

Podem recorda a Sáenz de Santamaría que amb el FLA "ens presta els nostres propis diners"

  • El secretari d'Anàlisi Política de Podem, Ferran Martínez, ha contestat a la vicepresidenta del Govern central, Soraya Saénz de Santamaría, qui ha assenyalat aquest dimecres que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia que més fons rep de l'Estat a través del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i del pagament a proveïdors, que amb aquest mecanisme "el Govern central ens presta els nostres propis diners".

Martínez ha indicat en un comunicat que existeix una "relació directa entre les comunitats autònomes pitjor finançades, les més endeutades i les que més han hagut de recórrer a els préstecs del FLA".

"Els préstecs del FLA no suposen cap solució a l'infrafinançament perquè són préstecs a retornar amb interessos que a més imposen mecanismes de control addicionals del Govern per a aprofundir les seues polítiques d'austeritat i asfíxia sobre les comunitats autònomes", ha assenyalat.

En el mateix sentit, ha afegit que el Govern del PP "no només tracta de justificar l'injustificable, sinó que ha faltat a les seues promeses sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic i ha tractat d'imposar-li noves retallades a la Generalitat Valenciana".

Així mateix, s'ha referit a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, a qui ha advertit que "hauria de defendre els interessos dels valencians davant el seu partit en comptes de complimentar a qui ens insulta". "El PP ha perdut tota credibilitat per a defendre la Comunitat Valenciana primer negant-se a sumar-se a la reivindicació per un finançament just i ara amb el seu servilisme al discurs del Govern", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento