García Benau advoca per una UV "propera i intel·ligent" i proposa recuperar el Lluís Vives per a serveis als estudiants
García Benau advoca per una UV "propera i intel·ligent" i proposa recuperar el Lluís Vives per a serveis als estudiants CANDIDATURA GARCÍA BENAU

La candidata al Rectorat de la Universitat de València (UV) María Antonia García Benau ha advocat per aconseguir una institució "propera", que solucione els "problemes reals" de la comunitat educativa, i intel·ligent" gràcies a la transformació digital, al mateix temps que ha proposat recuperar el Col·legi Major Lluís Vives per a centralitzar els serveis als estudiants.

García Benau ha presentat aquest dimarts a tot el seu equip de treball amb el qual aspira a convertir-se en la primera dona rectora d'aquesta universitat valenciana, han informat fonts de la seua candidatura a través d'un comunicat.

Així, María Antonia García Benau ha manifestat que el Col·legi Major Lluís Vives "ha de recuperar el seu ús com a lloc de trobada i de debat, un espai d'obertura". "El deteriorament d'aquest lloc és el símbol d'una universitat paralitzada i tancada en si mateixa, una universitat que ha sigut simplement gestionada. El Lluís Vives no és un edifici, és un símbol que el somni de moltes persones va ser possible i tornarà si pot ser".

En aquest sentit, la candidata a rectora ha proposat convertir el Col·legi Major Lluís Vives "en un lloc que centralitze tots els serveis a estudiants, hui dispersos, i a recuperar l'edifici per a la participació dels alumnes, així com dels nostres majors". "Però creiem que les polítiques públiques han de sotmetre's a processos participatius que les milloren i que innoven des de les idees de les nostres persones", ha postil·lat.

L'acte de presentació ha continuat en la Sala de Juntes de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, on la candidata ha avançat alguna de les línies bàsiques del seu programa. En primer lloc, defèn una candidatura "acadèmica": "Es tracta d'un equip que pot treballar unit perquè ja porta un temps fent-ho i que té experiència de gestió pels càrrecs que han exercit en la universitat, però que no són professionals de la gestió", ha precisat.

Respecte a la docència i als estudiants, María Antonia García Benau reconeix que "els estudiants actuals són més visuals i necessiten altres estímuls per a anar a classe". "Vull que desitgen acudir a les seues escoles i facultats, per la qual cosa s'imposa una innovació en la docència i també volem treballar per augmentar l'empleabilitat dels nostres alumnes", ha dit.

Pel que fa a l'àrea d'investigació, García Benau aposta per un model col·laboratiu en el qual la Universitat de València i els seus departaments es puguen integrar en projectes i xarxes internacionals que permeten un increment de relacions amb altres institucions. "Anem a buscar -ha continuat- que hi haja més mobilitat dels nostres estudiants, però també que puguem acollir a més professors d'altres universitats i que puguen romandre amb nosaltres més temps. La internacionalització per a ser una universitat reconeguda i de prestigi".

RELLEU GENERACIONAL

També s'ha referit a la precarització en les plantilles, i la falta de relleu generacional, que ha generat "greus problemes de gestió i docència". Aquesta situació, apunten, ha desembocat en una vaga indefinida de professors associats des d'ahir dilluns. Per a la candidata, part d'aquest problema passa pel relleu generacional.

L'acte de presentació de la candidatura ha servit també per a posar l'èmfasi en l'equip que acompanyarà a María Antonia García Benau i que està format per María Luisa Atienza Navarro, professora titular de Dret Civil, a càrrec de la Secretaria General de la Universitat de València; com a vicerector d'Investigació i Política Científica Vicente Roca Velasco, exdegà de la Facultat de Ciències Biològiques i Catedràtic de Zoologia; Juan José Martínez Durá, professor titular i actual director de l'Institut de Robòtica i Tecnologies la Informació i de les comunicacions, ocuparà el Vicerectorat de Transferència, Innovació i Administració digital; mentre que el catedràtic de Dret Mercantil Juan Bataller Grau assumirà el Vicerectorat d'Organització Acadèmica i Professorat.

A més, el vicerector d'Estudis i Qualitat Docent serà Ramón López Martín. Actualment és vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa i és catedràtic de Teoria i Història de l'Educació.

En el Vicerectorat de Cooperació i Internacionalització està posicionada Trinidad Casasús Estellés, doctora en Matemàtiques i catedràtica d'escola universitària. Al costat d'ella, María Ivana Frasquet Miguel, professora titular d'Història Contemporània qui assumirà el Vicerectorat de Cultura. Una altra dona de l'equip serà María Pilar Rueda Salgado, professora titular de Matemàtiques, qui es farà càrrec del Vicerectorat de Polítiques d'Igualtat i Desenvolupament sostenible. Finalment, Alejandro Espí Macías, professor titular de cirurgia serà el vicerector de Relacions Institucionals.

Consulta aquí más noticias de València.