Comunitat Valenciana

La UV convoca una mesa de negociació i demana que durant el diàleg cesse la vaga dels professors associats

  • El rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, ha anunciat, durant el Consell de Govern, l'inici de negociacions davant les reivindicacions de professorat associat, i ha demanat que durant el diàleg cesse la vaga iniciada ahir dilluns.
Protesta per les condicions del professorat associat de la UV
Protesta per les condicions del professorat associat de la UV
FACEBOOK ASSEMBLEA PROFESSORAT ASSOCIAT UV
Protesta per les condicions del professorat associat de la UV

Professors associats d'aquesta universitat estan duent a terme una aturada indefinida amb l'objectiu de reclamar "unes condicions salarials i laborals dignes".

El màxim responsable de la institució acadèmica ha manifestat que comparteix les reivindicacions del professorat associat, però ha proposat millores que no depenen únicament de la Universitat, sinó de modificacions legals i de canvis pressupostaris que "excedeixen" les competències de la institució.

Esteban Morcillo ha presentat davant els membres del consell de govern un informe de la situació. Ha explicat que una assemblea de professorat associat va instar la vaga amb data de 23 de gener, una convocatòria que presenta alguns "dubtes formals". Per a aquest dijous, 1 de febrer, està convocada una Mesa Negociadora amb participació de representants sindicals i del Consell de Direcció.

El rector també ha remès una carta al conseller d'Educació, Vicent Marzà, per a informar-li de la vaga que es desenvolupa des d'ahir dilluns, i demanar-li el seu "compromís i implicació".

En la seua intervenció, Esteban Morcillo ha recolzat les reivindicacions del col·lectiu convocant de la vaga, i ha afegit que, a pesar que la Universitat de València sempre ha realitzat un ús ajustat a dret de la figura de professor associat, s'ha efectuat en totes les universitats públiques espanyoles un "abús" d'aquesta figura en els últims anys, a causa de la legislació actual i de la taxa de reposició, que ha incrementat la precarietat en el Personal Docent Investigador (PDI).

En aquest sentit, el rector s'ha mostrat favorable a introduir noves figures de contractació del personal no permanent, com per exemple "el professorat de substitució" que ja existeix en alguna comunitat autònoma.

De moment, en el pressupost de la institució per a 2018 ja s'inclou un increment de despesa per a substituir 60 places de professorat associat per places d'ajudant, que tripliquen la càrrega docent i, en conseqüència, la retribució, han subratllat des de la UV.

El gerent, Joan Oltra, ha informat que el seguiment de la vaga el primer dia -ahir dilluns, 29 de gener- ha sigut del 19,60% en les classes i del 15,62% en les tutories, sempre segons dades "molt provisionals", incideixen. Per la seua banda, fonts del col·lectiu de docents van recalcar ahir que el seguiment va ser "molt important" i va afectar uns 5.000 alumnes d'horari de matins i entre 6.000 i 7.000 estudiants a la vesprada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento