Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem lamenten la "precària" situació dels professors associats i demanen una solució

  • Els grups parlamentari de PSPV, Podem i Compromís han lamentat la "precària" situació que pateixen els professors associats en les universitats, que ha portat a convocar una vaga indefinida a aquest cos de docents de la Universitat de València (UV), per la qual cosa han demanat una solució per a aquesta problemàtica.

Així ho han indicat els portaveus d'aquestes formacions en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntats per la vaga indefinida que han convocat els professors associats de la UV per a reclamar condicions laborals i salarials "dignes" i que, segons va estimar aquest col·lectiu, en la seua primera jornada va afectar uns 12.000 alumnes, uns 5.000 al matí i entre 6.000 i 7.000 a la vesprada.

Sobre aquest tema, Manolo Mata del PSPV ha indicat que aquesta figura de professor s'ha "pervertit" amb els anys i ha lamentat que la universitat "ha viscut molts anys de gent precaritzada i proletaritzada a la qual se li pagava quantitats molt baixes".

Al seu juí, les universitats deurien resoldre aquesta situació "amb fons propis" perquè "no es pot tindre desenes de milers d'estudiants amb aquesta inestabilitat".

No obstant açò, ha indicat que quan hi ha un govern "que retalla la renovació professional, les jubilacions s'allarguen i no hi ha necessitat de tindre un quadre de professors, la qual cosa es té és un precarietat proletaritzada en el marc educatiu".

Des de Podem, Antonio Estañ ha reprovat que els professors associats són una figura de la qual s'ha "abusat per a tindre mà d'obra barata" i ha instat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, a deixar de culpar el govern d'aquesta situació i engegar un pla d'estabilitat per a reduir la desigualtat. "El Consell no pot llavar-se les mans en aquesta situació i ha d'engegar un pla d'estabilitat", ha subratllat.

Per la seua banda, Fran Ferri de Compromís ha mostrat el seu suport a aquest col·lectiu i a la seua reivindicació d'"igual treball i retribució" que la resta de cos docent, al mateix temps que ha demanat a la universitat treballar per a arribar a una solució "bona", encara que ha admès que una part d'eixe conflicte depèn del Ministeri d'Educació per la taxa de reposició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento