Comunitat Valenciana

CGT rebutja l'acord en Ford i critica que la plantilla "queda exclosa" dels "ingents beneficis" de l'empresa

  • La Secció Sindical de la Confederació General del Treball en la planta de Ford-Espanya d'Almussafes (València), ha rebutjat l'acord aconseguit entre la direcció i la UGT i ha criticat que "lluny de reconéixer la participació i l'esforç dels treballadors de Ford-Espanya", aquest pla "torna a deixar la plantilla encarregada de la producció "fora del repartiment dels ingents beneficis que aquesta multinacional està obtenint durant els últims anys".

L'acord, aconseguit entre empresa i UGT el passat 25 de gener i que posteriorment van acceptar els afiliats a CCOO, inclou pujades de sou d'entre el 2,5 i el 0,5% en els exercicis entre 2019 i 2021. El principi d'acord inclou també la recuperació de l'aportació per part de l'empresa al pla de previsió per a la jubilació.

Para CGT, aquestes qüestions entren en "una dinàmica, la de l'increment de beneficis empresarials en detriment de les condicions laborals de la classe treballadora conjugada amb la desigualtat entre països, pròpia de la globalització capitalista".

Per a il·lustrar el cas de la planta d'Almussafes, des de CGT-Ford han destacat que "mentre Mark Fields i Jim Farley (últims CEOs de Ford) es pujaven el sou un 118,81% i un 54,93% respectivament entre 2013 i 2016, els treballadors de Ford Espanya en els últims huit anys" han explicat únicament amb un augment salarial de "2 punts per damunt de l'IPC".

Així, han explicat que entre 2010 i 2017 l'IPC acumulat ha sigut de 10,30% i mentre que les pujades salarials de la plantilla han sumat un 12,30%. Una dada que contrasta amb que "en eixe mateix temps (2010/2017) els treballadors de Ford a EUA han rebut un total de 61.000 dòlars en concepte de pagues de beneficis".

D'aquesta forma, el sindicat ha apuntat que en huit anys de "dures retallades", UGT i l'empresa "van pactar la distribució irregular de la jornada, l'eliminació del pla de jubilació a les noves contractacions, la reducció de la pausa de menjar de 30 a 15 minuts i l'eliminació de menjadors per a més de la mitat de la plantilla, l'augment de la jornada de treball per al torn de nit, la incorporació de nous companys amb un 20% menys de sou".

"Quan arriba el moment de negociar un nou conveni on s'arrepleguen verdaderes millores per a tota la plantilla es deixa als treballadors al marge dels beneficis", han agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento