Comunitat Valenciana

Podem i PSPV lamenten els resultats de les borses d'À Punt: "Hem tancat la porta a una generació de periodistes"

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
Instal·lacions de l'antiga RTVV
Instal·lacions de l'antiga RTVV
CVMC
Instal·lacions de l'antiga RTVV

Podem i PSPV han admès que no li agraden els resultats de les borses provisionals de treball d'À Punt ja que, segons ha indicat el síndic adjunt de la formació morada, César Jiménez, "només el 8 per cent són noves incorporacions" i la resta es tracta d'extreballadors de l'antiga RTVV.

Per a Podem, els resultats d'aquestes contractacions "no són òptims" i no s'està aconseguint l'objectiu de combinar "experiència i joventut", mentre que el portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, ha admès que eixe percentatge "no està bé" i ha lamentat: "Hem tancat la porta a una generació de periodistes, altres professionals que, per raons ideològiques o generacionals, mai han pogut estar en el servei públic de radiodifusió".

Per la seua banda, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que el procés de selecció ho ha dut a terme el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació que és "un òrgan independent al control polític" i, per tant, "respecta" la seua decisió. No obstant açò, ha puntualitzat que personalment ell haguera fet les coses de forma "diferent".

Així ho han assenyalat en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en ser preguntat pels resultats de les borses temporals de treball d'À Punt.

Sobre aquest tema, el parlamentari de Podem César Jiménez ha recordat que el procés de creació del nou servei públic de radi i televisió va ser "complicat" des del punt de vista judicial i legislatiu, encara que ha admès que si hi havia una voluntat dels grups del Botànic i de la directora general d'À Punt, Empar Marco, que hi haguera una plantilla que conjugara experiència i joventut, "és evident que de moment no ho estem aconseguint".

"CONFIEM QUE AQUESTA DISCORDANÇA ES PUGA CORREGIR"

Per la seua banda, Mata ha assenyalat que la llei de la nova ràdio i televisió pública es va aprovar en les Corts amb el suport de quatre forces polítiques, encara que ha puntualitzat que alguns "advertien que això no podia ser, però hi havia altres forces compromeses amb una situació preexistent". No obstant açò, ha subratllat que la responsabilitat és de les Corts.

"No està bé el percentatge i si la força política que va pilotar, va impulsar i va condicionar aquesta llei fa autocrítica és una bona notícia -en al·lusió a Podem-, però ara com ara no hi ha una altra situació que els tribunals", ha lamentat per a assegurar que no dubta que les borses "s'ajusten a la llei" però tanquen "la porta a una generació de periodistes i altres professionals que, per raons ideològiques o generacionals, mai han pogut estar en el servei públic de radiodifusió".

Des de Compromís, Ferri ha recordat que el procés ho duu a terme el Consell Rector que és un òrgan "independent al control polític", per la qual cosa "respecta les seues decisions" encara que ha remarcat que el seu esperit és que la nova RTVV combine "experiència i innovació de joves".

"El Consell Rector fa el que fa sobre la base d'una llei. Jo no sóc Consell Rector i jo ho faria diferent, però respecte la seua decisió perquè és el que ha decidit", ha puntualitzat per a assenyalar que entén l'autocrítica de Podem i el recurs que ha presentat la Unió de Periodistes contra les borses de treball.

"VICIS I ERRORS DE L'ANTIGA RTTVV"

Des de Cs, la seua síndica en la cambra valenciana, Mari Carmen Sánchez, ha lamentat els "vicis" que està tenint la reobertura de la nova radiotelevisió valenciana perquè "torna a caure en els errors de l'antiga RTVV". "Si comencem així, no sé on va a acabar tot açò", ha advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento