Comunitat Valenciana

Puig lamenta que Feijóo estiga fent "el treball brut" al Govern d'Espanya en matèria de finançament

  • VALÈNCIA 30 (EUROPA PRESS)
El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig
GVA
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimarts que el seu homòleg gallec, Alberto Núñez Feijóo, Alberto Núñez Feijóo, "està fent el treball brut al Govern d'Espanya" i li ha comminat a "preocupar-se de veres pels seus ciutadans" perquè "del que ha de vindre en el futur ja es preocuparà el seu partit".

Puig, després d'assistir a la inauguració de l'exposició de projectes presentats en el concurs d'idees per a l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch, ha afirmat que "en absolut" s'ha condonat a la Comunitat Valenciana 11.000 milions d'euros i ha emplaçat Feijóo "explicar d'on ixen eixes matemàtiques".

En eixe sentit, ha advertit que "a qui no li convé fer aquest tipus de comparacions és a Feijóo" perquè amb el finançament per habitant que té Galícia, la Comunitat valenciana disposaria de "2.500 milions d'euros més", la qual cosa suposa des de l'any 2000 un total de 30.000 milions per als pressupostos de la Generalitat. Per açò, ha exigit a Feijóo que "faça ben els números" perquè "si el Govern tractava la Comunitat Valenciana com a Galícia estaríem bastant satisfets".

Puig ha reiterat que és "absolutament irresponsable en aquests moments dividir les comunitats" quan "existeix un problema greu de finançament del sistema" que afecta el conjunt però quan "unes comunitats estan millor que unes altres".

En eixe sentit, ha insistit que existeix "una profunda asimetria" i per açò és "absolutament irresponsable fer un plantejament d'enfrontament entre comunitats autònomes".

FINANÇAMENT JUST

A més, ha explicat que el que el Govern dóna a la Comunitat Valenciana com a crèdit a altres comunitats autònomes li'l donen com a finançament ordinari el que resulta "doblement irritant". Per açò, ha replicat a Feijoó: "De què està parlant, si el que nosaltres volem no és tindre una condonació sinó un finançament just".

"Nosaltres estem reivindicant el que li correspon la Comunitat Valenciana des del diàleg, no des de la confrontació, i exigint que es complisca la paraula donada perquè el president Rajoy i la conferència de presidents va acordar que en 2017 hi hauria un nou sistema", ha reclamat.

No obstant açò, ha assenyalat que malgrat aquest compromís no hi ha hagut un nou sistema i per tant "estan incomplint la paraula donada" i "si les institucions no compleixen la paraula donada hi ha un problema de descrèdit i de falta de credibilitat que pot generar més problemes dels quals ja existeixen ara a Espanya", ha advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento