Comunitat Valenciana

Bravo veu un "espectacle lamentable" l'ocorregut amb la Creu de Callosa del Segura i no comparteix la decisió del TSJCV

  • La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, veu un "espectacle lamentable" l'ocorregut amb la Creu de Callosa del Segura i ha afirmat que no comparteix la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) sobre la paralització de la retirada d'aquesta creu.
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa
ABOGADOS CRISITANOS
Retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa

Bravo s'ha pronunciat en aquests termes en un esmorzar a València organitzat per Nova Economia Forum, preguntada per la seua opinió sobre aquesta resolució judicial que va arribar després que la Creu, situada en la façana de l'església de San Martín a Callosa de Segura, fóra retirada de matinada, segons estava previst, en compliment d'una resolució de l'Ajuntament en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

"El que està ocorrent en Callosa del Segura em pareix un espectacle lamentable", ha afirmat la consellera, que ha agregat que l'Ajuntament ha actuat "correctament". Així mateix, ha afirmat que no comparteix, encara que respecta, la decisió judicial, "més enllà que ha arribat quan la Creu ja s'havia retirat, per tant és d'impossible execució eixa mesura cautelaríssima", ha advertit.

La consellera ha recordat que hi ha una Llei de Memòria Històrica, vigent des de 2007, "que obliga clarament la retirada de qualsevol vestigi que estiga en record o commemoració a fets relacionats amb la dictadura franquista".

Així, ha afirmat que, en concret, la Creu de Callosa del Segura "es va alçar en homenatge als caiguts que van tractar de salvar José Antonio", i "a ningú li cap dubte que és un element en els termes que descriu la llei i ordena la seua retirada".

Per tant, ha insistit que l'Ajuntament ha actuat "en el marc de les seues competències i en obligació del que una llei estatal estableix". A més, ha recordat que eixa creu es va alçar en un lloc declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) i des de Patrimoni s'havia demanat al consistori que es retirara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento