Comunitat Valenciana

València reedita 'Flor de Maig', el projecte inconclús de Blasco Ibáñez

  • L'Ajuntament ha presentat aquest dilluns el llibre, que compta amb il·lustracions de l'artista valencià José Segrelles.
  • Amb aquesta iniciativa es dóna per conclòs l'any commemoratiu del 150 aniversari del naixement de l'escriptor.
  • 'Flor de maig' és una narració ambientada en els Poblats Marítims, els protagonistes de la qual són el Mediterrani i els pescadors.
València reedita 'Flor de Maig' amb dibuixos de Segrelles
València reedita 'Flor de Maig' amb dibuixos de Segrelles
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
València reedita 'Flor de Maig' amb dibuixos de Segrelles

L'Ajuntament de València ha reeditat l'obra de Vicente Blasco Ibáñez 'Flor de Maig', amb il·lustracions de José Segrelles, com a colofó dels actes commemoratius del 150 aniversari del naixement de l'escriptor, periodista i polític valencià.

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el director de la Casa Museu Blasco Ibáñez, Emilio Sales, ha presentat l'obra, que dóna compliment a un projecte inconclús de Blasco Ibáñez.

El Saló de Cristalls de l'Ajuntament ha acollit aquest dilluns la presentació del llibre, una obra de caràcter "especial", atés que suposa, tal com ha destacat l'alcalde, "tornar a traure a la llum un dels projectes de Blasco que mai va poder veure acabat: l'edició de 'Flor de maig', amb les magnífiques il·lustracions encarregades a un artista valencià, José Segrelles, el treball del qual va admirar des del moment en què el va conéixer".

Final de l'any commemoratiu

Ribó ha destacat, entre els diferents vessants de la literatura i l'acció política i social de Blasco, la seua postura "solidària i sempre al costat dels més humils".

En aquest vessant s'inscriu 'Flor de maig', una narració ambientada en els Poblats Marítims, els protagonistes de la qual són el Mediterrani i els pescadors en dramàtica convivència amb el medi.

L'edició de l'obra dóna conclusió a l'any commemoratiu del 150 naixement de l'escriptor però "no suposa un final, sinó un punt i seguit" en la tasca de foment i promoció de l'obra i el llegat de l'autor, segons les paraules de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento