Puig sobre Puigdemont: "Hi ha un cansament ambiental respecte a aquesta situació, que volem que es normalitze"
Puig sobre Puigdemont: "Hi ha un cansament ambiental respecte a aquesta situació, que volem que es normalitze" Europa Press

"Desgraciadament estem en el dia de la marmota permanentment", ha dit Puig en ser preguntat per aquesta qüestió durant una visita a la Ciutat de la Justícia de València. Sobre aquest tema, ha afegit que creu que existeix "un cansament ambiental respecte a aquesta situació" que "volem que es normalitze" perquè "el que passa a Catalunya no és intranscendent pels vincles de tot tipus que tenim amb ella".

Per tant, ha subratllat que la situació és "un problema per a Espanya i per a la Comunitat Valenciana". "És evident que no es pot governar a distància, ho sap tothom, però cal buscar una solució política d'estabilitat a mitjà termini i és evident que tothom ha de fer un esforç", ha defès Puig, qui ha dit que no vol ser "equidistant" però ha recalcat que la política "està per a solucionar els problemes i la via de solució és el diàleg".

Puig ha afegit que la Comunitat Valenciana "té un camí propi" que està "transitant amb tota la voluntat i fortalesa", però sosté que li agradaria que es "desbloquejara" la situació a Catalunya "i que hi haguera un tractament de caràcter jurídic" però que també "es comence a obrir l'espai polític que pareix estar parapetat absolutament amb una fronterització que fa impossible una comunicació mínima per a buscar una solució".

Consulta aquí más noticias de València.