Comunitat Valenciana

Puig sobre Puigdemont: "Hi ha un cansament ambiental respecte a aquesta situació, que volem que es normalitze"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, creu que existeix "un cansament ambiental" respecte a la situació de Carles Puigdemont i si hauria de tornar a Espanya per a la seua possible investidura en el Parlament català, i ha assenyalat que volen que es "normalitze" eixa situació perquè "el que passa a Catalunya no és intranscendent" a la Comunitat Valenciana, pels vincles que uneixen a les dos autonomies.
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Europa Press
Ximo Puig en imatge d'arxiu

"Desgraciadament estem en el dia de la marmota permanentment", ha dit Puig en ser preguntat per aquesta qüestió durant una visita a la Ciutat de la Justícia de València. Sobre aquest tema, ha afegit que creu que existeix "un cansament ambiental respecte a aquesta situació" que "volem que es normalitze" perquè "el que passa a Catalunya no és intranscendent pels vincles de tot tipus que tenim amb ella".

Per tant, ha subratllat que la situació és "un problema per a Espanya i per a la Comunitat Valenciana". "És evident que no es pot governar a distància, ho sap tothom, però cal buscar una solució política d'estabilitat a mitjà termini i és evident que tothom ha de fer un esforç", ha defès Puig, qui ha dit que no vol ser "equidistant" però ha recalcat que la política "està per a solucionar els problemes i la via de solució és el diàleg".

Puig ha afegit que la Comunitat Valenciana "té un camí propi" que està "transitant amb tota la voluntat i fortalesa", però sosté que li agradaria que es "desbloquejara" la situació a Catalunya "i que hi haguera un tractament de caràcter jurídic" però que també "es comence a obrir l'espai polític que pareix estar parapetat absolutament amb una fronterització que fa impossible una comunicació mínima per a buscar una solució".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento