Comunitat Valenciana

La ciutat italiana de Cosenza inaugura el seu nou pont dissenyat per Santiago Calatrava

  • El pont de tirants de Cosenza dissenyat per l'arquitecte i enginyer valencià Santiago Calatrava serà inaugurat aquest divendres per les autoritats de la ciutat del mateix nom, situada en la regió italiana de Calàbria en un acte festiu organitzat per l'Ajuntament.
NOU PONTE DISSENYAT PER SANTIAGO CALATRAVA EN COSENZA
NOU PONTE DISSENYAT PER SANTIAGO CALATRAVA EN COSENZA
OFICINA SANTIAGO CALATRAVA
NOU PONTE DISSENYAT PER SANTIAGO CALATRAVA EN COSENZA

Situat en la seua àrea sud-est, aquesta nova infraestructura integrarà dos àrees urbanes de Cosenza que actualment es troben desconnectades, Contrada Gergeri i Via Reggio Calàbria.

Per a integrar les dos parts de la ciutat, situades en un emplaçament complex i separades pel riu Crati, Santiago Calatrava va dissenyar un pont de tirants amb un únic pilar inclinat que s'eleva per damunt de l'entorn urbà, informen des de l'Oficina de l'arquitecte.

Construït amb els materials característics de l'obra de l'arquitecte, acer, formigó i pedra natural, el pont compta amb un tauler d'acer de 140 metres de longitud, un ample de 24 metres i una altura màxima de 82 metres, destinat al trànsit rodat i per als vianants.

A més de creuar el riu Crati, en un dels costats el pont passa per damunt de dos vies del ferrocarril. El projecte del pont planteja l'ampliació en el futur amb un baixador cobert.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento