Comunitat Valenciana

Podem demana la compareixença de Fabra en les Corts després d'al·ludir-li Costa i Crespo en la seua declaració

  • El grup parlamentari de Podem ha presentat en les Corts Valencianes una petició de compareixença de l'ex president del Consell i actualment senador per designació autonòmica pel PP, Alberto Fabra, després que tant l'ex secretari general del PPCV, Ricardo Costa, com un dels capitosts de la trama Gürtel, Pablo Crespo, al·ludiren a ell en les seues declaracions durant el juí en l'Audiència Nacional.
Alberto Fabra
Alberto Fabra
EUROPA PRESS
Alberto Fabra

El 'número' dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, va declarar el divendres passat que un dels empresaris que ha reconegut haver sufragat els actes de campanya del PPCV en 2007 i 2008 va pagar les tanques publicitàries en les quals es promocionava a Alberto Fabra com a candidat a l'Alcaldia de Castelló.

Per la seua banda, Costa va assegurar que es va fer una entrega de diners a l'exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo perquè pagara un acte en eixa ciutat organitzat per Orange Market; una "facturació" relacionada amb la campanya a Castelló, en la qual en eixe moment era candidat a l'Alcaldia Alberto Fabra; i, finalment, un altre abonament destinat a la campanya municipal que es va fer a Elda (Alacant), en la qual es presentava a governar el municipi la senadora Adela Pedrosa.

Segons ha informat la formació morada en un comunicat, Podem vol que Fabra, "que va ser triat pel PPCV perquè les Corts li designaren com a senador", explique davant el parlament valencià "de quina manera la seua presumpta vinculació al cas Gürtel afecta l'exercici del seu càrrec en representació dels interessos públics dels valencians i valencianes i quines decisions pensa prendre en conseqüència".

El portaveu adjunt i diputat per Castelló, César Jiménez, ha lamentat que "utilitzen el Senat per a col·locar aquells membres que es veuen esguitats per escàndols de corrupció i per a recompensar

els servicis prestats al capdavant d'aquesta xarxa corrupta que va servir per a finançar al PPCV". En aquest sentit, ha recordat que també s'ha implicat a l'exalcaldessa d'Elda i exsecretària general del PPCV, Adela Pedrosa.

A més, Podem ha exigit a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que "reclame a Fabra i a Pedrosa els seus escons si vol tindre credibilitat quan defèn que el PPCV està regenerat". "És necessari que Fabra assumisca responsabilitats polítiques, rendisca comptes i rebutge tots els dubtes davant les Corts que li van triar senador", ha afegit Jiménez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento